AB InBev sluit kredietlijn van 10,1 miljard dollar af om groene doelstellingen te behalen

De biergigant AB InBev trekt volop de groene kaart. Met een kredietlijn van 10,1 miljard dollar wil de bierbrouwer verschillende duurzame initiatieven financieren.

Volgens Bloomberg gaat het over de grootste groene kredietlijn ooit. Het vorige record stond op naam van de oliemaatschappij Shell. Die heeft in 2019 een kredietlijn afgesloten ten belope van 10 miljard dollar.

Groene doelstellingen

De nieuwe doorlopende kredietfaciliteit vervangt een eerdere financieringslijn en koppelt bepaalde rentemarges aan het behalen van doelstellingen op het gebied van waterefficiëntie, gebruik van gerecycleerd materiaal, aangekochte energie uit hernieuwbare bronnen en emissies, staat er in het persbericht van de bierbrouwer te lezen.

De kredietovereenkomst van AB InBev betekent bijna een verdubbeling van het aantal leningen wereldwijd op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur voor dit jaar. Concreet zijn er al voor 12 miljard dollar aan groene kredieten afgesloten. Dat is 71 procent meer dan tijdens dezelfde periode in 2020.

Vergroenen tegen 2025

De kredietlijn sluit perfect aan bij de ambities van AB InBev om tegen 2025 allerhande groene doelstellingen te behalen. Zo wil de bierbrouwer tegen dan al zijn energie uit hernieuwbare bronnen halen en de broeikasemissies verlagen met 25 procent. Het bedrijf streeft er ook naar alle verpakkingen van zijn producten voor het grootste deel uit gerecycleerd materiaal te maken. Dat staat althans te lezen op de site van AB InBev.

De nieuwe kredietlijn loopt vijf jaar en kan eventueel verlengd worden met twee jaar, volgens een bericht van AB InBev. Die komt van een consortium van 26 banken, waarbij ING en Santander samen optreden als duurzaamheidscoördinators.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20