AB InBev scheldt huur cafés kwijt in april

Horeca-uitbaters die een contract hebben met brouwer AB InBev moeten in april geen huur betalen. Met de eigenaars van de panden – de brouwerij is zelf niet eigenaar maar verhuurt ze door – worden gesprekken gevoerd over ‘verdere solidaire mogelijkheden’.

‘Ongeacht de uitkomst van de gesprekken hebben we nu al beslist dat de horeca-uitbaters in april geen huur moeten betalen. Voor mei krijgen ze uitstel van betaling’, zegt woordvoerster Karolien Cloots.

Eerder kondigde AB InBev aan dat voor de maand april uitstel van betaling verleend zou worden, maar dat wordt dus omgezet in een kwijtschelding. AB InBev heeft om en bij de 1.500 huurcontracten lopen met in totaal circa 700 eigenaars. De helft van de panden is eigendom van het vastgoedbedrijf Cofinnimo.

De gesprekken tussen AB InBev en de vastgoedeigenaars over financiële tegemoetkomingen lopen volgens de Leuvense brouwer ‘constructief’. Over het aantal dat al toegezegd heeft de huur geheel of gedeeltelijk kwijt te schelden worden geen details gegeven.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20