Met nog maar een paar dagen te gaan voor de volgende Starship-test, roept het aantal verwondingen onder SpaceX-medewerkers vragen op

De volgende test met Starship, een volledig herbruikbaar raketsysteem van SpaceX, staat gepland voor komende vrijdag, althans als het bedrijf de goedkeuringen krijgt. Uit een onderzoek van het persagentschap Reuters blijkt dat er sinds 2014 meer dan 600 gewonden zijn gevallen onder de werknemers van het bedrijf.

Waarom is dit belangrijk?

De volgende lancering zou op 17 november al kunnen plaatsvinden. Tenminste, onder voorbehoud van goedkeuring door de Federal Aviation Administration en een aantal andere Amerikaanse federale instanties. Het gaat hier om de tweede testvlucht met Starship.

Uit een onderzoek van Reuters blijkt dat er bij SpaceX al heel wat arbeidsongevallen, met soms ernstige lichamelijke gevolgen, zijn gebeurd.

  • In 2014 kwam een medewerker van SpaceX om het leven op het bedrijfsterrein in McGregor, Texas. Hij maakte deel uit van een team dat isolatieschuim moest vervoeren, maar er waren geen riemen aanwezig om de lading veilig vast te maken. Een windvlaag was voldoende om de lading te laten vallen, samen met een van de werknemers.
  • De federale inspecteur
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer