Aantal prostituées in Milaan verdubbelt; burgemeester legt vestimentaire code op

In de Italiaanse gemeente Spino d’Adda, een voorstad van Milaan, wordt een vestimentaire code opgelegd aan prostituees die langs de openbare weg actief zijn. Dat heeft Paolo Daniele Riccaboni, burgemeester van Spino d’Adda, bekend gemaakt. Beslist werd dat de prostituees zich niet meer mogen kleden in een minirok en glitterbeha, maar een broek moeten dragen.

Burgemeester Riccaboni zegt dat de opvallende kleding van de prostituees immers de aandacht van de autobestuurders afleidt en daardoor voor gevaarlijke situaties zorgt. Om diezelfde reden moeten de prostituees tussen zes uur in de avond en acht uur in de ochtend reflecterende veiligheidskleding dragen.

Dames die zich niet aan de regels houden, kunnen met een boete tot 500 euro worden gesanctioneerd. De ingreep was volgens burgemeester Riccaboni de enige mogelijkheid om de verkeersveiligheid langs de drukke baan tussen Cremona en Milaan te garanderen.

Wereldtentoonstelling

De schaars geklede dames leiden volgens Riccaboni immers de aandacht van vele autobestuurders op, waardoor de verkeersveiligheid ernstig in het gedrang zou worden gebracht. Wanneer de prostituees tijdens de nacht werken, zijn ze daarentegen voor de chauffeurs minder gemakkelijk op te werken, waardoor de vrouwen het risico zouden lopen door de voorbijrijdende wagens gegrepen te worden.

Iedereen die op de openbare weg werkt, moet volgens Riccaboni de nodige maatregelen nemen om de verkeersveiligheid te garanderen. “Dat geldt voor de werknemers van de wegenwacht, maar ook voor de prostituees,” merkt de burgemeester op.

De maatregelen waren volgens Riccaboni hoogdringend. In de omgeving van Milaan zijn naar schatting ongeveer dertigduizend prostituees actief. Dat is een verdubbeling tegenover vorig jaar.

Het fenomeen heeft te maken met de wereldtentoonstelling die in de Italiaanse metropool wordt georganiseerd. Het evenement zou grote aantallen prostituees uit onder meer Oost-Europa en West-Afrika hebben aangetrokken. (mah)

 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20