Aantal nieuwe besmettingen fors gedaald

Er zijn de voorbije dag 250 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is 11 procent meer dan de 282 van zondag. Ook het aantal sterfgevallen nam af. Er vielen 32 doden de afgelopen 24 uur.

Er zijn nu 57.342 bevestigde coronagevallen en 9.312 overlijdens.

Er werden 27 mensen opgenomen in het ziekenhuis, wat minder is dan de 48 van zondag. Viroloog Steven Van Gucht waarschuwt ervoor dat het aantal opnames de komende dagen opnieuw kan stijgen.

Ook mochten 25 mensen het ziekenhuis verlaten. Dat is veel minder dan zondag. Toen konden er 117 mensen vertrekken. Het is een daling van 79 procent. In totaal zijn er 15.297 mensen genezen. Vijf mensen mochten de intensieve zorgen verlaten.

Er werden de afgelopen 24 uur 6.826 testen uitgevoerd. Het aantal testen ligt wat lager dan de voorbije dagen. Het Crisiscentrum wijt dat aan het weekend.

Bleekwater

Om af te sluiten wees Van Gucht nog eens op de vijf basisprincipes: blijf thuis als u ziek bent en bel uw huisarts, was uw handen, draag een mondmasker op drukke plaatsen, hou u aan uw bubbel en respecteer de afstand van 1,5 meter. Ook drukte hij erop om genoeg te verluchten in uw huis.

Hij waarschuwde er ook voor om op te passen met bleekwater. Het Antigifcentrum kreeg al meerdere oproepen van mensen die onder meer een bad hadden genomen in bleekwater, wat zeer slecht is voor de huid.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20