Aantal besmettingen stijgt licht, kinderen jonger dan zes niet meer getest

Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt opnieuw licht, met 13 procent. Dat blijkt uit het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

In de periode van 3 tot 9 augustus waren er gemiddeld 601,4 besmettingen per dag. In de voorgaande zeven dagen waren dat nog gemiddeld 550 per dag. De teller van het totale aantal besmettingen in België ligt momenteel op 75.647.

In dezelfde periode waren er dagelijks gemiddeld vier overlijdens als gevolg van een besmetting te betreuren. De week voordien waren er dat nog gemiddeld drie. De balans staat op 9.900 sterfgevallen.

Tot slot werden er tussen 6 en 12 augustus dagelijks gemiddeld 31 mensen opgenomen in het ziekenhuis. In de voorgaande periode waren er dat gemiddeld 23 per dag.

Testen vanaf zes jaar

Intussen meldt de krant Het Nieuwsblad dat kinderen tot zes jaar voortaan niet meer getest worden op het coronavirus, zelfs niet als ze symptomen vertonen. Tot nu toe bestond die regel al voor kinderen tot drie jaar, maar er komt dus een uitbreiding.

‘Er zijn relatief weinig positieve testen bij deze kinderen’, stelt Paul Pardon, de voorzitter van de Risk Management Group. ‘Bovendien hebben kindjes vaak symptomen die een andere oorzaak hebben dan het coronavirus.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20