Ericsson en Orange Belgium bereiken doorbraak in automatisering van 5G-netwerksplitsing


Key takeaways

  • De samenwerking maakt gebruik van het toonaangevende Service Orchestration and Assurance-platform van Ericsson.
  • MWingz speelde een cruciale rol in dit project door een robuuste integratie tussen het orkestratieplatform van Ericsson en de gedeelde radionetwerkinfrastructuur mogelijk te maken.
  • Geautomatiseerd beheer van netwerk slices op maat van specifieke behoeften van zakelijke klanten werd gedemonstreerd.

Achtergrond en doelstellingen van het project

Ericsson en Orange Belgium hebben met succes een baanbrekend automatiseringsproject voor 5G-netwerk slicing afgerond. Dit initiatief, gefinancierd door de Belgische Federale Overheidsdienst Economie in het kader van zijn programma “Telecom naar een hoger niveau – naar duurzame en innovatieve oplossingen”, betekent een belangrijke sprong voorwaarts in 5G-netwerkorkestratie. Het biedt end-to-end automatisering van netwerk slices, een cruciale factor voor toekomstige zakelijke toepassingen.

Kernresultaten en technische details

De samenwerking maakt gebruik van het toonaangevende Service Orchestration and Assurance-platform van Ericsson. Dit is de eerste demonstratie van het creëren en beheren van end-to-end 5G netwerk slices binnen een live 5G netwerk over zowel core als radionetwerk domeinen in een multi-vendor en RAN sharing scenario. Ericsson Service Orchestration and Assurance werkt samen met MORAN (Multi-Operator Radio Access Network) en laat zien dat 5G slicing efficiënt kan werken, met name in multi-domein en multi-vendor omgevingen.

MWingz speelde een cruciale rol in dit project door een robuuste integratie tussen het orkestratieplatform van Ericsson en de gedeelde radionetwerkinfrastructuur mogelijk te maken. Een belangrijk resultaat van het project was het geautomatiseerde beheer van netwerk slices op maat van specifieke behoeften van zakelijke klanten. Deze slices demonstreerden hun praktische toepassing en schaalbaarheid binnen een live bedrijfsomgeving voor sectoren die veilige, krachtige connectiviteit met lage latency nodig hebben.

Invloed op de industrie en vooruitzichten

Philippe Toussaint, Chief Technology Officer bij Orange Belgium, benadrukt dat deze succesvolle demonstratie van 5G network slicing automation hun toewijding aan het leveren van geavanceerde technologische oplossingen versterkt. Deze mogelijkheid maakt de virtualisatie van specifieke netwerk slices over gedeelde fysieke infrastructuur mogelijk. De samenwerking met Ericsson illustreert hoe dergelijke innovaties de capaciteiten van de telecomsector verbeteren en snellere, betrouwbaardere en aanpasbare netwerkdiensten leveren die zowel bedrijven als individuele abonnees ten goede komen.

Fabrice Sancho, hoofd van Ericsson België, benadrukt dat dit project een cruciale stap is in het realiseren van de waarde en het te gelde maken van 5G-netwerken. Door hun samenwerking met Orange Belgium hebben ze het potentieel van 5G slicing automation aangetoond om een revolutie teweeg te brengen in bedrijfsconnectiviteit en de weg vrij te maken voor verdere vooruitgang en wijdverspreide digitalisering voor Belgische bedrijven en burgers.

Wijdere implicaties en toekomstige richtingen

Dit project legt de basis voor toekomstige vooruitgang in 5G-technologie en maakt de weg vrij voor dynamische, flexibele en schaalbare connectiviteitsoplossingen in sectoren gaande van productie tot gezondheidszorg. De mogelijkheid om 5G-netwerk slices automatisch te configureren en te beheren is van vitaal belang voor de ondersteuning van bedrijfskritische toepassingen, slimme steden en IoT-ecosystemen. Het maakt ook de grootschalige inzet van geavanceerde consumententoepassingen mogelijk.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.