Nationale Garde van Michigan zet troepen in aan grens VS-Mexico bij toename illegale grensoverschrijdingen


Key takeaways

  • 120 soldaten van de Michigan Army National Guard zijn ingezet om de U.S. Customs and Border Patrol te assisteren bij de grens tussen de V.S. en Mexico.
  • Dit is de vijfde inzet van personeel van de Michigan National Guard aan de zuidwestelijke grens sinds 2020.
  • De soldaten zullen naar verwachting maximaal een jaar in de zuidwestelijke regio blijven.

Ongeveer 120 soldaten van de Michigan Army National Guard zijn ingezet om de U.S. Customs and Border Patrol te assisteren bij de grens tussen de VS en Mexico. Dit is de vijfde inzet van personeel van de Michigan National Guard aan de zuidwestelijke grens sinds 2020.

Het 1463rd Transportation Co. zal cruciale ondersteuning bieden aan de voortdurende grensbeveiligingsoperaties van de CBP. Deze soldaten zullen naar verwachting maximaal een jaar in de zuidwestelijke regio blijven. Gouverneur Gretchen Whitmer heeft toestemming gegeven voor deze inzet en benadrukt de professionaliteit van de Michigan National Guard en hun staat van dienst onder zowel Democratische als Republikeinse regeringen.

Aantallen grensovergangen

Whitmer benadrukte de recente daling van het aantal grensoverschrijdingen naar een laagste niveau in vier jaar, en schreef dit toe aan de krachtige inspanningen die al aan de gang waren. Ze erkende echter het recordaantal illegale grensoverschrijdingen tijdens de regering Biden-Harris, waaronder bijna 3 miljoen in het laatste fiscale jaar – het op één na hoogste aantal ooit.

Bereidheid van de nationale garde van Michigan

Generaal-majoor Paul D. Rogers, directeur van het Michigan Department of Military and Veterans Affairs, onderstreepte dat de Michigan National Guard klaar is om op elk moment te worden ingezet. Hij benadrukte ook het belang van gezinsondersteunende programma’s om de gezinnen van uitgezonden soldaten te helpen.

Belangen bij nationale veiligheid

Deze inzet volgt op soortgelijke acties van andere Democratische gouverneurs, zoals de gouverneur van Californië, Gavin Newsom, die in juni het aantal soldaten verdubbelde dat werd ingezet om de smokkel van fentanyl in havens in de hele staat te bestrijden. Uit recente gegevens blijkt dat een aanzienlijk deel van de migranten – meer dan 1,62 miljoen – afkomstig is uit vier landen van bijzonder belang: Cuba, Nicaragua, Rusland en China.

Zorgen geuit door Republikeinse leden

Republikeinse leden van het Congres hebben hun bezorgdheid geuit over bedreigingen voor de nationale veiligheid die uitgaan van de Chinese Communistische Partij, waarbij ze voorbeelden aanhalen zoals Chinese buitenposten van inlichtingendiensten die actief zijn in de VS en ongeoorloofde toegang tot militaire bases door Chinezen en andere illegale grensoverschrijders.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.