Ernst & Young ontslaat werknemers in de VS wegens gelijktijdig volgen van meerdere trainingen tijdens leerweek


Key takeaways

  • EY heeft werknemers ontslagen in de VS omdat ze tijdens de leerweek meerdere online trainingssessies tegelijk volgden.
  • Voormalige werknemers beweerden dat ze niet van tevoren gewaarschuwd waren tegen multitasking, waarbij ze zich beriepen op interne mededelingen die het bijwonen van zoveel sessies als het rooster toeliet, bevorderden.
  • Ontslagen werknemers ontvingen geen ontslagvergoeding of voordelen bij ontslag en bekritiseerden EY’s werkcultuur en veeleisende doelstellingen voor werkdruk.

Verschillende medewerkers van Ernst & Young (EY) in de Verenigde Staten zijn onlangs ontslagen omdat ze tijdens de leerweek van het bedrijf meerdere online trainingssessies tegelijk hadden gevolgd. EY noemde schendingen van de wereldwijde gedragscode en ethische normen, en bestempelde dit gedrag als een schending van de ethiek die “passende disciplinaire maatregelen” rechtvaardigde.

De Financial Times, die het nieuws eerst publiceerde, sprak met voormalige medewerkers die beweerden dat EY niet van tevoren had gewaarschuwd tegen deelname aan meerdere trainingen tegelijk. Eén medewerker verklaarde dat interne communicatie over het leerevenement, bekend als EY Ignite, deelnemers aanmoedigde om zoveel sessies bij te wonen als hun agenda toeliet.

Beschuldigingen van slechte werkcultuur

De ontslagen werknemers meldden dat ze geen ontslagvergoeding of voordelen ontvingen bij ontslag, een bewering die werd bevestigd door een bron in New York die bekend is met de interne procedures van EY. Sommige voormalige werknemers bekritiseerden ook de werkcultuur van EY, waarbij ze suggereerden dat de veeleisende targets voor werkdruk onbedoeld multitasking in de hand werken.

Eén persoon voerde aan dat de verwachting om 45 uur per week te factureren en tegelijkertijd interne taken uit te voeren, een omgeving creëerde waarin multitasking onvermijdelijk werd. Ze benadrukten dat het gebruikelijk was om meerdere beeldschermen te gebruiken voor het werk en dat ze graag nieuwe ideeën wilden leren om hun professionele ontwikkeling te verbeteren.

Reactie van EY

EY reageerde op deze aantijgingen door te herhalen dat het gelijktijdig volgen van meerdere cursussen in strijd is met het bedrijfsbeleid en de ethische normen. Ze benadrukten dat integriteit een grondbeginsel is van hun waarden.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.