Goudprijzen zullen naar verwachting blijven groeien ondanks sterke Amerikaanse dollar


Key takeaways

  • De vraag vanuit Europa en China zorgt voor aanhoudende groei van de goudprijs.
  • Mogelijke stimuleringsmaatregelen van de overheid kunnen de uitgaven aan luxe artikelen zoals juwelen stimuleren.
  • Zilver breekt uit boven 34 dollar per ounce, gedreven door gunstige factoren.

Analisten bij Heraeus voorspellen een aanhoudende groei van de goudprijs door de vraag vanuit Europa en China, zelfs ondanks een sterke Amerikaanse dollar. Zij schrijven dit toe aan China’s aankomende piekseizoen voor goudaankopen, gekenmerkt door verhoogde terugtrekkingen van de Shanghai Gold Exchange terwijl groothandelaren zich voorbereidden op de Gouden Week, de feestweek in China ter viering van de Nationale Feestdag van China die op 1 oktober plaatsvond.

Terwijl het consumentenvertrouwen laag blijft ondanks de hoge spaarrentes, zouden mogelijke stimuleringsmaatregelen van de overheid de uitgaven voor luxeartikelen zoals juwelen kunnen stimuleren. Heraeus erkent dat hoewel de opnames van de SGE verbeteren, ze lager blijven dan in voorgaande jaren, wat kan leiden tot een inkrimping van China’s jaarlijkse vraag naar goud dit jaar. Ze wijzen er ook op dat de euro, verzwakt door de renteverlagingen van de Europese Centrale Bank, de goudprijzen, gemeten in euro’s, verder ondersteunt.

Vooruitzichten voor goud en zilver

Heraeus voorspelt aanhoudende groei voor zilver en noemt de recente uitbraak boven 34 dollar per ounce als bewijs van sterke rugwind. Ondanks de recordhoge zilverspotprijzen moeten Exchange-Traded Funds (ETF)-holdings (specifieke beleggingsproducten die zilver volgen) deze stijging nog weerspiegelen, wat potentieel voor verdere investeringen suggereert. De analisten schrijven de prestaties van zilver toe aan de lagere reële rente en de economische stimuleringsmaatregelen van China, die de industriële vraag stimuleren.

Heraeus gelooft dat een duidelijke uitbraak boven de bestaande weerstandsniveaus zou kunnen leiden tot een aanzienlijke toename van de zilver ETF’s.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.