Snellere treinverbinding op komst tussen Brussel en Amsterdam

NMBS en Nederlandse Spoorwegen (NS) lanceren op zondag 16 december een nieuwe treinverbinding tussen Brussel en Amsterdam. De Eurocity Direct vervoert je sneller tussen beide hoofdsteden en zorgt er ook voor dat het aantal dagelijkse verbindingen verdubbelt wordt.


Key Takeaways

  • De Eurocity Direct is een nieuwe en snellere treinverbinding tussen Amsterdam-Zuid en Brussel Zuid-Midi.
  • Vanaf zondag 15 december zal deze nieuwe trein 16 keer per dag heen en terug rijden. Tickets daarvoor zijn nu al te verkrijgen.
  • Daarnaast kan je ook de EuroCity pakken tussen Amsterdam en Brussel. Die doet er iets langer over en je moet overstappen in Rotterdam, maar is wel goedkoper.

De Belgische en Nederlandse spoorwegmaatschappijen hebben nieuwe verbindingen voorgesteld tussen Brussel en Amsterdam. Tussen beide hoofdsteden zal vanaf zondag 15 december 16 keer per dag een nieuwe en snellere trein rijden. Deze verbinding wordt de komende tijd getest.

Deze Eurocity Direct stopt onderweg in Schiphol, Rotterdam en Antwerpen. Een rit van Amsterdam naar Brussel duurt 2 uur en 7 minuten op weekdagen en 2 uur in het weekend. Dat is 45 minuten sneller dan de huidige verbinding en maar enkele minuten trager dan de duurdere Eurostar. De prijzen van de Eurocity Direct variëren tussen de 25 euro en 64,1 euro voor de tweede klas, afhankelijk van moment van boeken en de gewenste mate van flexibiliteit.

EuroCity

Daarnaast wordt de bestaande InterCity omgevormd tot EuroCity. Deze treinverbinding rijdt voortaan van Rotterdam naar Brussel Zuid-Midi. De EuroCity stopt in Breda, Noorderkempen, Antwerpen-Centraal, Antwerpen Berchem, Mechelen, Brussels Airport-Zaventem, Brussel-Noord en Brussel-Centraal. Reizigers die naar Amsterdam willen, kunnen overstappen.

De prijzen voor een rit tussen Rotterdam en Brussel variëren tussen de 13,1 euro en 32,7 euro voor de tweede klas, afhankelijk van moment van boeken en gewenste mate van flexibiliteit.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.