TikTok krimpt wereldwijd personeelsbestand in om AI-gebaseerde inhoud te modereren


Key takeaways

  • Meer dan 700 banen werden geschrapt in Maleisië.
  • Honderden banen wereldwijd zullen worden geschrapt als onderdeel van een plan om de moderatieprocessen te verbeteren.
  • Voor dit jaar heeft het bedrijf wereldwijd 2 miljard dollar ingepland om te investeren in veiligheid en vertrouwen, met een focus op het verbeteren van de efficiëntie.

TikTok vermindert zijn wereldwijde personeelsbestand met honderden werknemers, waarbij een aanzienlijk aantal banen verloren gaat in Maleisië. Deze herstructurering is onderdeel van de strategie van het bedrijf om kunstmatige intelligentie (AI) prioriteit te geven voor content moderatie.

Bronnen onthulden dat er meer dan 700 banen werden geschrapt in Maleisië, hoewel TikTok later bevestigde dat het om minder dan 500 banen ging. Deze ontslagen troffen voornamelijk werknemers die betrokken waren bij content moderatie. Werknemers werden woensdag via e-mail op de hoogte gebracht van hun ontslag.

Globale gevolgen en bedrijfsplannen

TikTok bevestigde de ontslagen en verklaarde dat honderden functies wereldwijd zullen worden getroffen als onderdeel van een plan om de moderatieprocessen te verbeteren. Op dit moment gebruikt het platform zowel geautomatiseerde detectiesystemen als menselijke moderatoren voor het beoordelen van content.

ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, heeft meer dan 110.000 mensen in dienst in meer dan 200 steden wereldwijd. Verdere inkrimpingen worden volgende maand verwacht als ByteDance regionale activiteiten wil consolideren. Een woordvoerder van TikTok legt uit dat deze veranderingen gericht zijn op het versterken van het wereldwijde operationele model voor content moderatie.

Investering in vertrouwen en veiligheid

Voor dit jaar heeft het bedrijf wereldwijd 2 miljard dollar ingepland om te investeren in veiligheid en vertrouwen, met een focus op het verbeteren van de efficiëntie. Op dit moment wordt 80 procent van de content die de richtlijnen schendt verwijderd door geautomatiseerde technologieën. De ontslagen werden in eerste instantie gemeld door The Malaysian Reserve, een zakelijke portal.

Het schrappen van de banen valt samen met een verhoogde regeldruk op mondiale technologiebedrijven in Maleisië. Om cyberovertredingen tegen te gaan, heeft de overheid geëist dat exploitanten van sociale media voor januari een exploitatievergunning aanvragen. Maleisië was eerder dit jaar getuige van een toename van schadelijke sociale media-inhoud, waardoor de autoriteiten platforms als TikTok vroegen om meer toezicht te houden.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.