Kernenergie als toekomstige motor voor Google en de technologie-industrie


Key takeaways

  • Microsoft werkt samen met Constellation Energy om de kerncentrale van Three Mile Island weer op te starten.
  • Google onderzoekt het potentieel van kernenergie voor zijn datacenters in de VS en daarbuiten.
  • De groeiende vraag naar betrouwbare energie heeft belangrijke gevolgen voor de elektriciteitssector, waarbij regelgevers ontwikkelaars van datacenters aansporen om bij te dragen aan lokale energienetwerken.

De groeiende belangstelling voor kernenergie

De belangstelling van de technische industrie voor kernenergie neemt toe nu bedrijven op zoek zijn naar betrouwbare energiebronnen voor hun steeds groter wordende datacenters.

Microsofts recente samenwerking met Constellation Energy om de Three Mile Island-kerncentrale weer op te starten onderstreept deze trend en toont een verschuiving naar kernenergie als cruciaal onderdeel van het toekomstige energielandschap. Deze stap werd snel gevolgd door de aankoop door Amazon Web Services van Talen Energy’s datacenter campus die verbonden is met de Susquehanna kerncentrale in Pennsylvania, waarmee de band tussen kernenergie en AI-infrastructuur verder werd verstevigd.

Nucleaire energie voor datacenters

Google sluit zich nu aan bij deze beweging en onderzoekt het potentieel van kernenergie voor zijn datacenters, zowel in de VS als internationaal. Amanda Peterson Corio, global head of data center energy bij Google, benadrukte het belang van een consistente energievoorziening voor groei op de lange termijn, vooral in sterk gereguleerde markten. Ze erkende dat kernenergie een oplossing zou kunnen zijn om aan deze eisen te voldoen.

Deze groeiende vraag naar betrouwbare energie heeft belangrijke gevolgen voor de elektriciteitssector. In Texas sporen regelgevende instanties ontwikkelaars van datacenters aan om bij te dragen aan lokale energienetwerken door ofwel hun eigen stroom te leveren of nieuwe opwekkingsfaciliteiten te bouwen. Deze proactieve aanpak is erop gericht om de stabiliteit van het elektriciteitsnet te waarborgen te midden van het toenemende energieverbruik dat wordt veroorzaakt door de ontwikkeling en toepassing van AI.

Een nieuw tijdperk van duurzame energie

De opkomst van kernenergie in de technologie-industrie duidt op een fundamentele verschuiving naar duurzame en betrouwbare energiebronnen, die zowel de energiesector als het landschap van de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie mogelijk een nieuwe vorm geeft.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.