Maxime Prévot: “Les Engagés zit niet vastgelijmd aan MR”

MR en Les Engagés trokken in tandem naar de verschillende onderhandelingen. Maar nu de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur staan, maakt voorzitter Maxime Prévot (Les Engagés) duidelijk dat die ondeelbaarheid niet voor eeuwig is.

In het nieuws: Les Engagés wil zich niet “vastgekleefd” voelen.

  • Ze leken één en ondeelbaar, Les Engagés en MR. De twee partijen vormden samen een Waalse regering en verklaarden zich “aan elkaar vastgeklikt” op de andere niveaus. Daarom trokken ze samen naar zowel de Brusselse als de federale onderhandelingstafel.
  • Maar met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht, is er geen partijlijn meer van Les Engagés. Voorzitter Maxime Prévot (Les Engagés) zegt daarover bij RTL-TVi: “De lokale realiteit primeert voor het vormen van allianties”.
  • Hij vervolgt zijn uitleg: “Gedurende jaren zei men dat we aan de PS vastgelijmd waren omdat we met de PS samenwerkten. Nu we met de MR samenwerken, zeggen ze dat we aan de MR vastgelijmd zijn. Ik hang aan niemand vast. Ik ben enkel aan mijn waarden vastgelijmd”.
  • Prévot heeft dan ook voor het eerst openlijk kritiek op MR. De stevige taal die MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez gebruikte in de rel rond Julie Taton (MR) in Bergen noemde Prévot “geen bemoedigende episode voor de politiek”. “De aanvallen en insinuaties tegen de rechterlijke macht leken me niet gepast”, wil hij daar nog over kwijt.
  • De houding van Bouchez, die af en toe vergeleken wordt met een stormram, blijft vragen opwekken. Prévot moest dan ook uitleggen hoe hij kan samenwerken met Bouchez. Daarbij haalde hij een analogie boven. Bij de Rode Duivels komen ook voetballers van verschillende clubs bijeen om toch in het belang van hun land te spelen, legde hij uit. “Ik werk in partnerschap”, aldus Prévot.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.