Online sportweddenschappen in Brazilië baren economen zorgen bij lagere consumentenbestedingen


Key takeaways

  • Een golf van online sportweddenschappen heeft Brazilië in zijn greep, met internationale bedrijven die meedoen.
  • De hausse valt samen met lager dan verwachte consumentenbestedingen, die door sommigen worden toegeschreven aan het feit dat er geld wordt doorgesluisd naar gokplatforms.
  • Brazilianen sluizen inderdaad geld dat bedoeld is voor andere goederen en diensten door naar gokken.

Een golf van online sportweddenschappen heeft Brazilië in zijn greep

Een golf van online sportweddenschappen heeft Brazilië in zijn greep, trekt internationale gokbedrijven aan en genereert potentiële inkomsten voor de overheid. Deze hausse valt echter samen met een zorgwekkende trend: lager dan verwachte consumentenbestedingen in de afgelopen maanden. Sommige economen en financiële instellingen schrijven deze daling toe aan gokken en suggereren dat geld dat bedoeld is voor andere aankopen wordt omgeleid naar gokplatforms.

Dit fenomeen komt overeen met patronen die in bepaalde Amerikaanse staten zijn waargenomen

Dit fenomeen komt overeen met patronen die zijn waargenomen in bepaalde Amerikaanse staten waar online gokken populairder is geworden. De aanstaande gouverneur van de Braziliaanse centrale bank, Gabriel Galipolo, heeft zijn bezorgdheid geuit over de mogelijke impact van gokken op de consumentenbestedingen. Hoewel hij de economische voordelen erkent, benadrukt hij de noodzaak om een evenwicht te vinden tussen deze voordelen en het beperken van eventuele nadelige gevolgen voor de financiën van huishoudens.

De gokindustrie bestrijdt beweringen dat gokactiviteiten direct verband houden

De gokindustrie betwist de bewering dat gokactiviteiten direct verband houden met lagere consumentenuitgaven. Vertegenwoordigers van de gokindustrie beweren dat de langdurige lockdowns van de pandemie een belangrijkere rol hebben gespeeld bij het veranderen van de uitgavenpatronen. Ze wijzen erop dat het Braziliaanse regelgevende kader voor online gokken beperkingen bevat op het gebruik van creditcards voor weddenschappen, om consumenten te behoeden voor overmatige schuldenopbouw.

Het bewijs suggereert dat Brazilianen wel degelijk geld doorsluizen

Ondanks deze bewering zijn er aanwijzingen dat Brazilianen wel degelijk geld dat bedoeld is voor andere goederen en diensten doorsluizen naar gokken. Huishoudensenquêtes laten een aanzienlijke stijging zien van het deel van het inkomen dat aan gokken wordt besteed in vergelijking met voorgaande jaren. Tegelijkertijd zijn de uitgaven voor essentiële zaken zoals voedsel, kleding en gezondheidszorg gedaald. Deze verschuiving geeft aanleiding tot bezorgdheid over de mogelijke druk op de gezinsfinanciën en de bredere economische impact.

Uit onderzoek blijkt bovendien dat lagere inkomensgroepen het al financieel moeilijk hebben

Verder blijkt uit onderzoek dat groepen met lagere inkomens, die toch al te maken hebben met financiële beperkingen, onevenredig veel online weddenschappen afsluiten. Deze trend kan bestaande ongelijkheden verergeren en hun vermogen om te investeren in financiële stabiliteit op de lange termijn belemmeren. Terwijl Brazilië door dit veranderende landschap navigeert, staan beleidsmakers voor de complexe uitdaging om de economische voordelen van gereguleerd gokken te benutten en tegelijkertijd de potentiële risico’s voor individuen en de samenleving te minimaliseren.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.