Onmisbare bezienswaardigheden tijdens een vakantie in Griekenland

Met branded content van Voyage Privé

Op reis gaan naar Griekenland is een leuk avontuur, maar een goede voorbereiding is belangrijk. Naast de juiste benodigdheden, een duidelijk reisplan en transport besteed je best ook aandacht aan wat je ter plaatse wilt doen. Een overzicht met enkele van de bekendste bezienswaardigheden op het Griekse vasteland en de Griekse eilanden helpt daar ongetwijfeld bij.

5 populaire trekpleisters in Griekenland

1. Athene

Athene is de wieg van de westerse beschaving en dat wordt meteen duidelijk tijdens een bezoek. Tegenwoordig zijn er heel wat tekenen van een typisch moderne samenleving te vinden, maar ook ontelbare eeuwenoude gebouwen, op elke hoek van de straat. De Griekse hoofdstad is een echt openluchtmuseum, met zijn Akropolis, Griekse tempels, amfitheaters en meer. Ontdek prachtige Griekenland aanbiedingen en breng zeker eens een bezoek aan de Griekse hoofdstad tijdens je reis.

2. De mythische Peloponnesos

Peloponnesos is een Grieks schiereiland in het centrum van het land en staat vooral bekend vanwege de invloed die het heeft gehad op de ontwikkeling van de Griekse mythes. Denk: duizenden jaren oude ruïnes, elk met hun eigen verhaal, maar ook legendes over Griekse goden die zelfs nu nog volop leven in de cultuur van de lokale bevolking.

3. Oud-Korinthe

Oud-Korinthe verwijst naar de oude stad niet ver van het huidige Korinthe en heeft tijdens archeologische onderzoeken veel aan het licht gebracht over de manier van leven van de oude Grieken. Het was vroeger een van de belangrijkste handelscentra, tot de Romeinen het in de 2e eeuw voor Christus verwoestten en er zo’n 100 jaar later een nieuwe vestiging bouwden. Zelfs in latere tijden fungeerde Out-Korinthe nog als een van de grootste provinciehoofdsteden van het land.

4. Het vulkanisch eiland Santorini

Santorini is een van de mooiste en populairste Griekse eilanden. De uitbarsting van de vulkaan die er is ontstaan, heeft het eiland de vorm gegeven van een banaan gecentreerd rond een zogenaamde caldera, een komvormige krater. Tegenwoordig behoort het eiland tot de meest indrukwekkende vulkanische gebieden van Europa en zelfs de wereld. Zonnekloppers vinden hier jammer genoeg geen heerlijk witte zandstranden, maar Santorini is aan de andere kant wel de ideale locatie voor een verkenningstocht door de ongerepte natuur.

5. De verlaten stad Mystras

Mystras, een befaamde archeologische vindplaats, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en heeft als bijnaam het wonder van Morea. Het gaat om een groot amfitheater uit de 13e eeuw, gebouwd onder de prins van Achaia, Willem van Villehardouin. Vlak bij bevindt zich een fort op een meer dan 600 meter hoge heuvel dat uitkijkt over de stad Sparta.

Mystras is door eeuwen heen door verschillende volkeren veroverd en heroverd geweest: de Byzantijnen, daarna de Turken en de Venetianen. Tot de stad omstreeks 1850 werd verlaten, omdat de plaatselijke bevolking naar Sparta verhuisde.

Griekenland is een adembenemend land met een rijke cultuur en traditie. Voor toeristen die niet alleen willen genieten van de prachtige Griekse stranden en luxehotels, maar ook de geschiedenis willen opsnuiven, zijn bovenstaande bezienswaardigheden perfect.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.