Het AI-dilemma: inhuren of bijscholen – omgaan met hybride werkbenaderingen in een steeds veranderende sector


Key takeaways

  • Investeer in bijscholing van interne teams voor AI-succes op de lange termijn.
  • Hybride werkbenaderingen kunnen een evenwichtige oplossing bieden, waarbij externe expertise wordt gecombineerd met interne capaciteiten.
  • Effectief bestuur en risicobeheer zijn cruciaal bij het implementeren van AI-oplossingen.

Door de opkomst van artificiële intelligentie (AI) worstelen veel bedrijven met een cruciaal dilemma: moeten ze investeren in het bijscholen van hun bestaande teams of moeten ze externe experts inhuren om hun AI-initiatieven op te starten? Hoewel externe consultants direct toegang bieden tot gespecialiseerde vaardigheden en kennis, is het een grote uitdaging om ervoor te zorgen dat ze effectief integreren met het interne team. Omgekeerd zorgt het bijscholen van werknemers ervoor dat AI-expertise diep in de organisatie verankerd raakt, maar dit vergt wel veel tijd, middelen en toewijding.

Hybride werkbenaderingen

In het licht van de groeiende vraag naar AI-expertise verkennen veel organisaties hybride werkbenaderingen. Bedrijven met een gevestigde technische basis, zoals Alignment Health, hebben ervoor gekozen om te investeren in hun interne capaciteiten, gebruik te maken van hun bestaande datatechnologieplatforms en meer dan 200 AI-modellen in verschillende applicaties te integreren. Voor organisaties die echter niet over een dergelijke basiskennis beschikken, raden wervingsbureaus aan om het vaste personeel aan te vullen met externe consultants.

Experimenteren en governance

Bitsight, een bedrijf dat cyberrisico’s beheert, hanteerde een andere strategie. Omdat ze het gebrek aan gekwalificeerde AI-professionals op de markt inzagen, vormden ze een speciaal “tijgerteam” van interne ingenieurs om met AI te experimenteren zonder hun personeelsbestand aanzienlijk uit te breiden. Deze aanpak stelde hen in staat om snel AI-oplossingen te verwerven en toe te passen voor het verwerken van cyberbeveiligingsartikelen.

Strategische implementatie

Het succes van AI-experimenten bij Bitsight benadrukt het belang van governance en risicobeheer. Het bedrijf implementeerde maatregelen om datatoegang te controleren, datalekken te voorkomen en het risico op hallucinaties, waarbij AI onjuiste informatie genereert, te beperken.

Naarmate de AI-mogelijkheden blijven toenemen, moeten bedrijven hun opties zorgvuldig beoordelen en strategieën implementeren die aansluiten bij hun specifieke behoeften en middelen. Terwijl sommige organisaties succes boeken door alleen te investeren in hun interne teams, kunnen andere profiteren van de expertise van externe consultants. Een hybride aanpak kan een evenwichtige oplossing bieden, zodat organisaties de complexiteit van AI-innovatie kunnen overwinnen terwijl ze controle houden over gegevens en modellen.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.