Airbus Helicopters bereikt mijlpaal van 350 leveringen voor H225M-model


Key takeaways

  • Er zijn meer dan 350 H225M helikopters geleverd in minder dan 20 jaar.
  • Het toestel heeft orders gekregen van Duitsland, Japan en de Republiek Irak.
  • Airbus onderhandelt met Nederland over een contract ter waarde van 1-2,5 miljard euro.

Airbus Helicopters heeft in minder dan 20 jaar meer dan 350 H225M helikopters geleverd. Dit toestel is gevestigd in Marignane, Frankrijk, en is een referentie geworden voor zowel militair als civiel gebruik. Het bedrijf heeft onlangs een order voor 12 multirole helikopters van de Republiek Irak binnengehaald, met nog eens twee opgeknapte helikopters erbij. Dit contract is de derde order van dit jaar in deze competitieve sector.

Recente contracten

In juni plaatste Duitsland een order voor 44 helikopters voor zijn politiekorps, terwijl Japan in april een contract tekende voor drie helikopters voor zijn kustwacht. In totaal heeft Airbus 350 helikopters geleverd sinds de H225M zijn intrede deed in het Franse leger. De productielocatie in Marignane is gemakkelijk te zien vanaf de snelweg en strekt zich uit over meerdere kilometers. Airbus Helicopters is de belangrijkste werkgever in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur.

Mogelijkheden en contracten

Bekend als de Caracal in het Franse leger, vertoont de H225M een uitzonderlijk aanpassingsvermogen voor zowel civiele als militaire missies. Uitgerust met geavanceerde innovaties zoals een automatische piloot, kan het vliegtuig ingewikkelde manoeuvres uitvoeren onder complexe omstandigheden. Irak heeft zich onlangs aangesloten bij de lijst van landen die hebben gekozen voor de nieuwste H225M, die is ontworpen om gelede armen voor raketwerpers te dragen.

Toekomstige deals

Airbus onderhandelt momenteel met Nederland over de levering van 14 manoeuvrehelikopters voor hun speciale strijdkrachten, waarvan de kosten worden geschat op 1 tot 2,5 miljard euro. Het bedrijf werd eerder geconfronteerd met een mogelijke annulering van een contract met de Verenigde Arabische Emiraten in 2013, maar de gesprekken zijn nog gaande. Een andere potentiële deal wordt momenteel besproken met Marokko, hoewel Airbus geen officiële aankondigingen heeft gedaan over een mogelijke overeenkomst.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.