China’s huizenprijzen langzamer gestegen in augustus


Key takeaways

  • De prijzen van nieuwe Chinese huizen stegen in augustus met 0,11 procent, langzamer dan de 0,13 procent van juli.
  • De huizenprijzen stegen in augustus in 35 steden, een daling ten opzichte van de 38 steden in de maand ervoor.
  • Verwacht wordt dat projectontwikkelaars hun promotie-inspanningen zullen opvoeren tijdens de periode van “Gouden september en Zilveren oktober”.

Volgens een particulier onderzoek zijn de prijzen van nieuwe woningen in China in augustus minder snel gestegen. De gemiddelde prijs van nieuwe woningen in 100 steden steeg met 0,11 procent ten opzichte van de vorige maand, een daling ten opzichte van de 0,13 procent van de vorige maand.

De vastgoedsector, een cruciale pijler van de Chinese economie, heeft sinds 2021 met tal van uitdagingen te kampen gehad. Regelgevende maatregelen tegen buitensporige hefboomwerking onder ontwikkelaars veroorzaakten een liquiditeitscrisis. Ondanks verschillende stimulerings- en versoepelingsmaatregelen van lokale overheden blijven de verkoop en de liquiditeit op een laag peil.

Recente markttrends

In augustus stegen de huizenprijzen in 35 steden, tegenover 38 in de maand ervoor. De vertraging van de prijsgroei valt samen met het traditionele piekseizoen voor vastgoedtransacties, dat bekend staat als “Gouden september en Zilveren oktober”. Verwacht wordt dat projectontwikkelaars hun promotie-inspanningen zullen opvoeren om de verkoop tijdens deze periode te stimuleren.

Toekomstige marktvooruitzichten

Het onderzoek suggereert dat de implementatie van ondersteunend beleid en marktmaatregelen op korte termijn kan leiden tot een bescheiden opleving van de marktactiviteit in de grote steden.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.