Bernard Arnault (LVMH) investeert fors in AI-startups

Bernard Arnault, oprichter en CEO van LVMH en ’s werelds op drie na rijkste persoon met een nettowaarde van 184 miljard dollar, heeft dit jaar een reeks investeringen gedaan in kunstmatige intelligentie. Zijn bedrijf en familiekantoor, Aglaé Ventures, heeft in 2024 vijf AI-gerelateerde investeringen gedaan. Zo meldt CNBC.

Hoewel de bedragen van de investeringen van Aglaé niet bekend zijn gemaakt, hebben de financieringsrondes voor AI-bedrijven in totaal meer dan 300 miljoen dollar opgeleverd. De grootste investering van dit jaar ging naar H, een Franse startup die zich richt op kunstmatige algemene intelligentie.

Het bedrijf is opgericht door voormalige leden van Googles DeepMind AI-eenheid en heeft risicobedrijven Accel Partners LP en Wendy en Eric Schmidt, de voormalige CEO van Google, als investeerders.

Aglaé heeft ook geïnvesteerd in Lamini, een startup uit Palo Alto, Californië die AI-toepassingen voor bedrijven bouwt, met een startkapitaal van 25 miljoen dollar. In april maakte Aglaé deel uit van een serie A-financiering van 12 miljoen dollar voor Proxima, een in New York gevestigd AI-gebaseerd digitaal marketingbedrijf. Daarnaast investeerde Aglaé in Borderless AI, een platform voor human resource management, als onderdeel van een seed round van 27 miljoen dollar.

Andere investeringen

Aglaé sloot zich aan bij Susquehanna voor een zaaikapitaalronde van 27 miljoen dollar in Borderless AI, gevestigd in Toronto. Het investeerde ook in Photoroom, een AI-beeldbewerker, als onderdeel van een investeringsronde van 43 miljoen dollar in februari. Sinds 2017 heeft Aglaé in totaal 153 investeringen gedaan, waarvan 53 in technologie, 17 in consumentengoederen, 13 in zakelijke dienstverlening en 12 in financiële dienstverlening.

Hoewel veel van de AI-investeringen recent zijn, investeerde Aglae tussen 2017 en 2019 in vier financieringsrondes in Meero, een AI-gestuurd bedrijf dat foto’s maakt. Andere investeringen van het familiekantoor dit jaar waren in Sonarverse, een blockchainbedrijf, en Shimmer, een aanbieder van ADHD-coaching.

In zijn toespraak tijdens de LVMH Innovation Awards zei Arnault dat hij in de jaren 90 in 75 startups investeerde, en “sommigen hebben het gemaakt, maar velen niet.”

Belangrijkste punten

• Het familiekantoor van Bernard Arnault, Aglaé Ventures, heeft dit jaar vijf AI-gerelateerde investeringen gedaan voor een totaal van meer dan 300 miljoen dollar.
• De grootste financieringsronde was in H, een Franse startup die werkt aan volledige kunstmatige algemene intelligentie.
• Aglaé heeft ook geïnvesteerd in Lamini, Proxima, Borderless AI en Photoroom.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.