Landen met het hoogste ChatGPT-gebruik: India is koploper

Volgens een enquête van Boston Consulting Group heeft India het hoogste aandeel (45 procent) mensen die ChatGPT gebruiken. Dit zou deels te wijten kunnen zijn aan het grote aantal IT-banen in het land, waarbij ChatGPT een waardevol hulpmiddel zou kunnen zijn.

De dataset laat zien dat landen met een jongere mediane leeftijd een hoger gebruik van ChatGPT vertonen. Deze trend wordt ook weerspiegeld in het gebruikt van AI-tools. Zo gebruiken respondenten in India en de Filipijnen (met een hoger gebruik van ChatGPT) AI voor specifieke doeleinden, zoals hulp bij onderzoek of als virtuele persoonlijke assistent.

Gebruikersgedrag

Volgens BCG gebruiken respondenten in de VS en Duitsland (lager gebruik van ChatGPT) de tool vooral om ermee te experimenteren. Voor consumenten die AI gebruiken voor meer dan alleen het nieuwigheidseffect, is “het aanpakken van onvervulde behoeften” een belangrijk thema. Dit kan betekenen dat ze financiële doelen stellen, gepersonaliseerde aanbevelingen vinden of zoeken naar artikelen die vergelijkbaar zijn met de artikelen die ze al hebben.

Uit de enquête blijkt dat ongeveer 40 procent van alle respondenten enthousiast is over AI, 28 procent was er onzeker over en 29 procent was bezorgd.

De toekomst van AI zal waarschijnlijk worden bepaald door de trends en thema’s die uit deze gegevens naar voren komen. Naarmate consumenten meer vertrouwd raken met het gebruik van AI-tools zoals ChatGPT, kunnen we de komende jaren nog meer innovatieve toepassingen verwachten.

Top 10 Landen met hoogste ChatGPT-gebruik

  1. India – 45%
  2. Marokko – 38%
  3. Verenigde Arabische Emiraten – 34%
  4. Argentinië – 32%
  5. Brazilië – 32%
  6. Indonesië – 32%
  7. Zuid-Afrika – 31%
  8. Filipijnen – 28%
  9. Zweden 27%
  10. Zuid-Korea 26%

De belangrijkste punten

• India heeft het hoogste aandeel (45 procent) mensen die ChatGPT gebruiken.
• Jongere landen met een mediane leeftijd hebben een hoger ChatGPT-gebruik.
• 40 procent van de respondenten zegt enthousiast te zijn over AI.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.