Bitcoin en Ether dalen naar laagste punt in maanden door zorgen over recessie

Bitcoin en Ether zijn sterk gedaald naar dieptepunten sinds maanden, omdat de zorgen over een mogelijke recessie in de VS toenemen. De beweging volgt op zwakke economische cijfers, die de financiële markten in een neerwaartse spiraal stuurden en een stormloop op safe-haven activa’s veroorzaakten.

De cryptomarkt zat eerder dit jaar in de lift nadat de U.S. Securities and Exchange Commission een exchange-traded fund goedkeurde om de spotprijs van bitcoin en ether te volgen. Recentelijk is bitcoin echter in lijn gedaald met andere activa, waaronder wereldwijde aandelen, omdat beleggers vrezen dat er een Amerikaanse recessie aankomt.

Riskbeleggingen krijgen een klap

“Het is een grote herinnering aan het feit dat bitcoin en crypto in het algemeen risicovolle activa zijn en aan het puntige einde van het risicospectrum zitten,” zei Tony Sycamore, marktanalist bij IG.

Bitcoin daalde met 13 procent vanaf het slot op zondag naar 51.560 dollar, op weg naar de grootste daling op één dag sinds november 2022 en het laagste punt sinds februari. Ether gleed met 17 procent naar het laagste punt sinds midden januari op 2.277 dollar.

Sycamore merkte op dat bitcoin de steun van het trendkanaal op $54.000/$53.000 aan het testen was en daar moest blijven om “verdere capitulatie richting 48.000 dollar te voorkomen.”

Cryptogerelateerde aandelen nemen een klap

Aandelen in cryptogerelateerde Amerikaanse aandelen met een notering in Frankfurt daalden maandag zwaar in de vroege handel. Coinbase, Riot Platforms en Marathon Digital gingen respectievelijk 18 procent, 17,7 procent en 20 procent onderuit.

De daling benadrukt de impact van de recessiezorgen op de bredere markt, inclusief cryptobezittingen. Terwijl beleggers op zoek gaan naar veilige activa, krijgen risicovollere beleggingen zoals bitcoin en ether een klap. De vraag blijft of deze neergang van korte duur zal zijn of een signaal voor een meer aanhoudende trend.

Uiteindelijk is het duidelijk dat bitcoin en ether niet immuun zijn voor marktvolatiliteit. Als beleggers de risico’s en beloningen van deze activa afwegen, moeten ze ook rekening houden met het bredere economische landschap en de mogelijke impact op hun beleggingen.

Key takeaways

• Bitcoin en ether daalden naar dieptepunten van meerdere maanden omdat recessiezorgen de markten in hun greep houden.
• De cryptomarkt stond eerder dit jaar hoog, maar is in lijn met andere activa gedaald door de angst voor een Amerikaanse recessie.
• Risicovolle activa zoals bitcoin en crypto krijgen een klap omdat beleggers op zoek gaan naar veilige activa.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!