BMW roept meer dan 290.000 voertuigen terug in de VS vanwege veiligheidsrisico’s

De Duitse autofabrikant BMW heeft een massale terugroeping van meer dan 290.000 voertuigen in de Verenigde Staten aangekondigd vanwege veiligheidsproblemen. De terugroepactie heeft betrekking op bepaalde modellen X3 SUV’s die tussen 2018 en 2023 zijn geproduceerd.

Volgens de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration hebben de teruggeroepen voertuigen laadrails in het interieur die los kunnen raken tijdens een kop-staartbotsing, waardoor het risico op letsel toeneemt. Dit defect vormt een aanzienlijk veiligheidsrisico voor bestuurders en passagiers op de weg.

Om dit probleem aan te pakken, zullen dealers de bevestigingsbouten van de achterste laadrail gratis vervangen, zodat de veiligheid van de getroffen voertuigeigenaren is gewaarborgd. De terugroepactie heeft naar verwachting gevolgen voor in totaal bijna 291.112 auto’s en is daarmee een van de grootste terugroepacties van BMW van de afgelopen jaren.

Betrokken voertuigmodellen

De terugroepactie betreft de volgende modellen X3 SUV’s:

  • X3 sDrive30i
  • X3 xDrive30i
  • X3 M40i
  • X3 M

Alle getroffen voertuigen zijn gefabriceerd tussen 2018 en 2023. Eigenaren wordt geadviseerd om contact op te nemen met hun lokale dealer of de website van BMW te bezoeken voor meer informatie over de terugroepactie en hoe ze een gratis reparatie kunnen plannen.

BMW zet zich in voor veiligheid

Bij BMW is veiligheid een topprioriteit. Het bedrijf doet er alles aan om ervoor te zorgen dat zijn auto’s voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Deze laatste terugroepactie maakt deel uit van een bredere inspanning van de autofabrikant om mogelijke defecten in zijn producten te identificeren en aan te pakken.

Zodra er meer informatie beschikbaar is over deze terugroepactie, zullen eigenaren van betrokken auto’s direct door BMW of hun lokale dealers op de hoogte worden gebracht.

Key Takeaways

  • Meer dan 290.000 BMW auto’s teruggeroepen in de VS vanwege veiligheidsproblemen
  • Terugroepactie betreft bepaalde modellen X3 SUV’s geproduceerd tussen 2018 en 2023
  • Gratis reparatieoplossing beschikbaar voor getroffen voertuigeigenaren
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.