Steeds meer CEO’s van Amerikaanse techbedrijven roepen om regulering van Artificiële Intelligentie. Maar net als bij de vraag naar regulering van sociale media en internetplatforms, valt daarvoor in het Amerikaanse Congres voorlopig weinig enthousiasme te ontdekken. In de EU is men met het reguleren al verder gevorderd. Al geeft men ook toe niet te weten wat men reguleert.
EU en AI: “We zullen al reglementeren wat we nog niet begrijpen”
Waarom is dit belangrijk?
De EU neemt het voortouw in het reguleren van een materie waarvan we nog niet weten welke de mogelijkheden zijn. Een zet die ons met een achterstand opzadelt tegenover landen die meer in de innovatie dan in de regulering van AI geïnteresseerd zijn.In het nieuws. Tijdens het programma 'C'est Votre Argent' (BFM Business) schetste Christopher Dembik het huidige standpunt van Europa inzake Artificiële Intelligentie (AI). Dembik is het hoofd Macroeconomisch Onderzoek bij de Saxo Bank in Parijs.
- "De industriële revolutie onder impuls van de robotica en AI zal zich niet overal ter wereld gelijkmatig verspreiden. Er spelen culturele factoren. Uit een studie van de universiteit van Stanford blijkt dat China, de VS en Japan al m
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.