Meta verbetert desktopversie van WhatsApp: spraakgesprekken met maximaal 32 deelnemers

Het bedrijf van Mark Zuckerberg heeft de hoop nog niet opgegeven om van de desktopversie van WhatsApp een grote speler op de markt voor teleconferentiesoftware te maken

Het nieuws: Meta lanceert een nieuwe versie van de WhatsApp-applicatie voor Windows. Deze versie is nu te downloaden en maakt het onder meer mogelijk om videogesprekken te voeren met maximaal 8 personen en spraakgesprekken met maximaal 32 deelnemers.

  • Zowel video- als spraakgesprekken zullen daarnaast veilig versleuteld worden: “Of het nu gaat om video of spraak, gesprekken op de pc-versie van WhatsApp zijn end-to-end versleuteld”, aldus Mark Zuckerberg in een Facebook-post.
  • Andere functionaliteiten die aan WhatsApp Desktop zijn toegevoegd zijn een snellere koppeling van apparaten, een betere synchronisatie tussen devices en nieuwe functies zoals linkvoorbeelden en stickers.
    • De verbeteringen doen denken aan eerdere pogingen van Meta om de markt van teleconferentiesoftware te bestormen. Tijdens de lockdownperiode, toen iedereen thuis moest werken, poogde het bedrijf tevergeefs marktaandeel te veroveren van concurrerende software.
  • Voorlopig is de nieuwe versie alleen beschikbaar op Windows. Een verbeterde versie van de app voor Android-tablets is momenteel in bèta en WhatsApp is ook van plan om binnenkort de Mac-versie te verbeteren, maar die laatste bevindt zich nog in een vroeg stadium van bètatests.
  • WhatsApp belooft op zijn blog dat de deelnemerslimieten na verloop van tijd nog verder zullen worden verhoogd “om je te helpen in contact te blijven met je geliefden of collega’s”.

Nieuwsbrieven

Chatgroepen: WhatsApp onthulde eerder deze week ook nieuwe beheeropties voor chatgroepen aan.

  • Beheerders hebben voortaan uitgebreidere controle over de deelnemers van WhatsApp-groepen, inclusief de privacyinstellingen. Zo kunnen beheerders nu bepalen wie zich bij een groep kan aansluiten en kunnen ze ongewenste gasten weer verwijderen.
  • Onderwijl sleutelt Meta ook verder aan nieuwe functies voor WhatsApp. Zou werkt het aan een nieuwsbrief-optie en een tool die audioberichten moet omzetten naar tekst.
  • Begin deze maand introduceerde de chatdienst ook al WhatsApp Pay in Brazilië. De elektronische betaalmarkt kan voor Meta een interessante nieuwe inkomstenbron genereren, vermoeden deskundigen.

(nd)

Meer