9 jaar oude Bitcoinwallet ter waarde van 22 miljoen euro vertoont opnieuw activiteit

Een mysterieuze cryptowallet uit de tijd van Bitcoinstichter Satoshi Nakamoto is dinsdag  “ontwaakt”.

Waarom is dit belangrijk?

Als cryptobeleggers overlijden of het wachtwoord van hun cryptowallets vergeten, kunnen cryptomunten voor eeuwig verloren gaan. Zo is de wallet van de anonieme Bitcoinbedenker Satoshi Nakamoto al jarenlang inactief. Er staan 980.000 Bitcoins op die wallet. Dat is een schatkist van 27,3 miljard euro.

De populaire Twitter-cryptorobot Whale Alert kwam vandaag op de proppen met een interessant weetje. De robot had opgemerkt dat een Bitcoinwallet, die al meer dan negen jaar onaangeroerd was, dinsdag activiteit had geregistreerd.

De wallet in kwestie bevat 791 Bitcoin, wat ongeveer 22 miljoen euro is op het moment van schrijven.

Uit de tijd van Satoshi

Ook interessant om te weten: De cryptowallet werd opgezet vlak nadat de legendarische, en al even mysterieuze, Bitcoinstichter Satoshi Nakamoto volledig van de radar verdween.

Dit betekent dat de eigenaar van de wallet minstens een van de vroegste Bitcoinpioniers is. De eerste Bitcoin werd namelijk gemijnd in 2009, enkele jaren voor er bijna 800 Bitcoins toegevoegd werden aan de wallet.

De speculatie op Twitter rond de eigenaar, en de reden waarom hij dinsdag zijn wallet bekeek, was uiteraard komisch. Sommigen grapten dat de walleteigenaar simpelweg zijn paswoord vergeten was en het pas na negen jaar had kunnen herinneren.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20