730 ontslagen na bankroet Wirecard

Meer dan de helft van de 1.300 overblijvende medewerkers in Duitsland bij Wirecard zal worden ontslagen in het kader van de ontmanteling van het Duitse fintechbedrijf. Dat bedrijf is failliet nadat een grootschalige fraude aan het licht was gekomen.

In totaal zullen 730 mensen worden ontslagen, terwijl 570 zullen aanblijven op de zetel in Aschheim, zegt advocaat Michael Jaffé. Die moet de officiële liquidatieprocedure organiseren die het Duitse gerecht dinsdag heeft opgestart.

‘De economische situatie van Wirecard was en blijft extreem moeilijk door het gebrek aan liquiditeiten en schandaleuze omstandigheden’, aldus de beheerder. ‘De gewoonlijke herstructureringsmaatregelen en kostenbeperkingen volstaan niet.’

Wirecard stortte in juni in elkaar toen bleek dat er bijna 2 miljard euro op balans zoek was en mogelijk nooit had bestaan. Daarnaast had het bedrijf 3,5 miljard euro aan schulden. Het gaat om een van de grootste fraudegevallen in de moderne Duitse geschiedenis. Oud-topman Markus Braun en drie andere voormalige bestuurders zijn gearresteerd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20