7 Manieren om je kansen op succes te vergroten

Om succesvol te zijn in zaken en privé moet je kansen grijpen. Maar je kan ook kansen creëren natuurlijk. Lees de volgende zeven tips en leer hoe je zelf kan handelen om meer deuren te zien opengaan.

1. Associeer jezelf met winnaars

Het is je omgeving die voor een groot stuk zal bepalen hoe ambitieus je zelf bent. Door jezelf te omringen met mensen die al indrukwekkende zaken gerealiseerd hebben of die hard werken om hun doel te bereiken, kan je je eigen ambities scherp houden.

2. Beschouw jezelf als een geluksvogel

Volgens psycholoog en auteur Keith Sawyer blijken mensen die zichzelf gelukkig noemen, veel meer mogelijkheden zien en daar ook vaker iets mee doen dan mensen die zich als ongelukkig omschrijven. Gelukkige mensen durven ook meer risico’s te nemen, wat in het leven en in zaken vaak nodig is om succesvol te blijven.

3. Wees genereus

Door gierig te zijn is nooit iemand populair geworden. En populair zijn is altijd handig om van andere mensen meer kansen doorgespeeld te krijgen. Wees daarom liever genereus dan een vrek.

4. Wees nieuwsgierig

Hoeveel weet je over de mensen rondom je? Kennis is rijkdom wordt wel eens gezegd en zeker kennis over mensen in je omgeving kan op tal van momenten nuttig van pas komen. Welke momenten dat zijn weet je natuurlijk niet, maak er daarom een houding van nieuwsgierig te zijn naar de mensen met wie je regelmatig in contact komt.

5.  Wees op de juiste plaats

Woon regelmatig beurzen, events, conferenties bij die te maken hebben met de sector waarin je werkt. Het kan soms verloren tijd lijken, maar je komt er wel in contact met mensen en kennis die je carrière of zakelijk succes een boost kunnen geven.

6. Geef intelligente commentaren op het internet

Waarschijnlijk lees je regelmatig nieuws of forums op internet over de sector waarin je werkzaam bent? Neem dan ook af en toe de tijd om daar intelligente reacties te posten. Zo kan je je bekendheid in deze sector vergroten en kan je eventueel je website promoten. En wie weet krijg je misschien ooit wel een uitnodiging om een interview of speech te geven over je professionele activiteiten.

7. Wees zo aantrekkelijk mogelijk

Of het nu eerlijk is of niet, mensen die door anderen als aantrekkelijk beoordeeld worden, hebben volgens onderzoek meer succes in zaken en het privéleven dan anderen. Je hoeft daarom niet naar een plastisch chirurg natuurlijk, maar wel kan je je lichaam in goede vorm houden door juist te eten en voldoende te sporten.

Een goed geklede man of vrouw wordt ook heel anders beoordeeld dan iemand in trainingspak. Neem dus de moeite jezelf steeds elegant te kleden, zeker als je collega’s, oversten of klanten gaat ontmoeten.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.