6 onderwerpen die beter niet bespreekt op het werk

 

Sommige gesprekken kun je beter niet voeren, of horen gewoonweg niet op de werkplek plaats te vinden. Er zijn nu eenmaal zaken die je beter niet je collega’s, en zelfs niet met goede vrienden in je privéleven bespreekt. Bepaalde onderwerpen kunnen namelijk niet alleen vrij gênant zijn, maar ook zaken of onderlinge relaties erg negatief beïnvloeden. Bovendien kunnen bepaalde gespreksonderwerpen jou en/of je collega’s in een lastige positie brengen.

Je moet altijd, bijvoorbeeld gesprekken vermijden die gaan over aanleiding kunnen geven to roddels of die nadelig kunnen zijn voor je werkgever. Verder is het niet verstandig om op je werk allerlei persoonlijke informatie rond te strooien die een negatief beeld van je zou kunnen scheppen, maar ook dingen die je collega’s aan kan zetten tot het veroordelen van je vermogen om je werk op een effectieve wijze uit te voeren. Het bespreken van controversiële onderwerpen kunnen je uiteraard eveneens in de problemen brengen op het ogenblik dat je deze met je collega’s gaat bespreken. 

Hieronder hebben we een zesaantal onderwerpen op een rijtje gezet waarvan je serieus moet overwegen om deze van je lijst met gespreksonderwerpen met je werkgever of collega’s te schrappen. Veilige onderwerpen om over te praten op de werkvloer, indien je daar behoefte aan mocht hebben, zijn onder andere:

  • films,
  • muziek,
  • eten (in het bijzonder als je in staat bent om zo nu en dan iets te laten proeven aan je collega’s),
  • manieren waarop je je werk beter zou kunnen doen.

Gespreksonderwerpen die je beter zo ver mogelijk van de werkvloer kunt houden zijn onder andere:

Godsdienstgerelateerde zaken

Hoewel religie altijd en overal besproken lijkt te worden en dus als een populair gespreksonderwerp zou kunnen worden beschouwd, kun je er toch beter niet aan beginnen als je aan het werk bent. Evenals dit onderwerp niet aan bod dient te komen op het sportveld of tijdens een prijsuitreiking is het eveneens een onderwerp dat niet thuishoort op de werkvloer. Het is dan ook zeker niet aan te raden om dieper in te gaan op je eigen religieuze overtuigingen en altijd moeten voorkomen je mening over geloof, of het ontbreken ervan bij andere mensen, te geven. Je moet in geen geval proberen om iemand te overtuigen of om zijn, of haar, geloofsovertuiging te veroordelen.

Geloof is een erg persoonlijke aangelegenheid waar dus een heleboel mensen vaak erg gevoelig op zullen reageren. Dit wil niet zeggen dat je je religie voor je werkgever of collega’s weg moet stoppen, of je trots niet mag tonen, maar je dient altijd wel te beseffen dat niet iedereen op dezelfde manier aan aanbidding zal doen. Je collega’s willen waarschijnlijk niet horen dat je het niet eens met hen over een bepaald onderwerp dat betrekking heeft op het geloof, zeker niet als je denkt dat alleen jouw religie de juiste keuze is voor iedereen.

Politiek gerelateerde zaken

Mensen kunnen eveneens zeer emotioneel reageren als het over hun politieke kleur gaat. Bij voorkeur voorkom je dan ook dat je langdurige gesprekken gaat voeren over dit onderwerp als je je op de werkvloer bevindt. Hoewel je misschien je heel verbonden voelt met een bepaalde politieke partij, of de kandidaat op wie je van plan bent om te gaan stemmen, maar ook kun je een erg negatief beeld van de oppositie hebben. In geen van deze gevallen moet je proberen om je denkbeelden niet aan collega’s op te dringen of hen aan jouw kant te krijgen. De kans dat je hierin zult slagen is namelijk bijzonder klein, terwijl inspanningen doorgaans alleen zullen leiden tot bittere gevoelens tussen jou en je gesprekspartner(s).

Onderwerpen die betrekking hebben op je seksleven

Het onderwerp van je seksleven is wellicht het grootste taboe op je werk. Gewoon omdat niemand hier iets mee te maken heeft. Je seksleven is iets persoonlijks tussen jou en je partner. Bovendien komt daar nog bij dat dit een gespreksonderwerp is dat ervoor kan zorgen dat een heleboel mensen zich ongemakkelijk gaan voelen en het kan zelfs je relatie met je collega’s een stuk stroever kan maken. Daarbij komt verder dat op het moment dat iemand zich geïntimideerd voelt, of denkt dat je een vijandige werksfeer wilt creëren, hij of zij een goede reden zal hebben om een klacht tegen je in te dienen wegens seksuele intimidatie. Wanneer je het echt nodig vindt om een ander, behalve je partner, in vertrouwen te nemen, dan kun je beter voorzichtig een goede vriend hiervoor benaderen.

Problemen met je partner, kinderen of familie

Als je het nodig vindt om je problemen te bespreken met iemand, dan kun je beter met een goede vriend een vertrouwelijk gesprek gaan voeren over problemen met je partner, je kinderen of je familie. Maar het is nog beter om een erkende therapeut te benaderen en eventueel om hulp te vragen. Wanneer je problemen die je in je privésfeer ondervindt op het werk gaat bespreken, kunnen je werkgever en je collega’s zich afvragen of deze je niet af zullen gaan leiden van je werkzaamheden. 

Op het moment dat je met een leidinggevende of manager je privéproblemen bespreekt, dan zul je uiteraard ook je zwakke kant laten zien, en zeker als je zelf de leiding over één of meerdere ondergeschikten hebt, dan kan dit soort gespreksonderwerpen je gezag aanzienlijk ondermijnen. Ook het opsommen van problemen die je ondervindt met je familie zullen interessant voer zijn voor de geruchtenmolen binnen de onderneming, met als gevolg dat je een geliefd onderwerp wordt van allerlei roddels.Het is dan ook zaak om alles te doen wat in je vermogen ligt om te voorkomen dat je problemen met je dierbaren gaat bespreken op je werk, maar ook met je werkgever of collega’s in je vrije tijd.

Loopbaangerelateerde zaken, en vooral je ambities

Je zou je huidige baan kunnen zien als een soort opstapje naar een hogere of betere functie. Dat is wellicht een grote aspiratie, maar in het bijzonder praten over je ambities, zal absoluut een goede reden zijn voor je werkgever of je collega’s om je loyaliteit in twijfel te trekken.

Op het ogenblik dat je geïnteresseerd bent in het beklimmen van de carrièreladder binnen de organisatie waar je op dat moment werkzaam bent, dan doe je er goed aan om je werkzaamheden buitengewoon correct uit te voeren, en natuurlijk laat je dan ook je leidinggevende weten dat je graag door wilt groeien binnen de gelederen van deze organisatie. Je daden zullen dan voor je gaan spreken en je kansen zeker vergroten. Dit wil echter niet zeggen dat je ambities als gespreksonderwerp moet bombarderen op de werkvloer en er met iedereen die het maar horen wil, gaan bespreken. Wanneer je plannen hebt om in de toekomst je huidige functie in te ruilen voor een baan bij een andere werkgever, dan kondig je dit beter niet meteen aan, maar wacht je totdat je zeker weet dat je ergens anders aan de slag kunt gaan en je dus op korte termijn de overstap gaat maken.

Gezondheidgerelateerde problemen

Indien je een chronische ziekte, of een ander medisch probleem hebt, dan kun je daar beter niet te veel bij stilstaan als je aan het werk bent. Wanneer je dat namelijk wel doet, dan zullen je werkgever en je collega’s een reden hebben om zich af te vragen of je lichamelijke en/of geestelijke conditie je er niet van zullen weerhouden om je werk naar behoren uit te voeren. Indien je ziekteverlof op moet nemen en je dus niet kunt gaan werken, dan dien je dit uiteraard te bespreken met je werkgever, maar daarbij ben je echter niet verplicht om allerlei medische informatie te verstrekken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20