59 jaar later: Geeft Biden donderdag de “JFK Assassination Files” vrij?

De Amerikaanse president Biden krijgt donderdag de kans om de nog meer dan 16.000 geclassificeerde documenten vrij te geven die betrekking hebben op de moord op John F. Kennedy in 1963.

Waarom is dit belangrijk?

Volgens deskundigen bevatten die documenten nog het meest gevoelige materiaal over de schokkende moord op de 35e president, nu ruim 59 jaar geleden. Voormalig president Trump - nochtans bekend om zijn liefde voor chaos - verlengde de deadline in 2018 "omdat de documenten dusdanig schokkende zaken blootleggen dat ze niet onmiddellijk vrijgegeven kunnen worden".

In het nieuws: Een in oktober door de Mary Ferrell Foundation aangespannen rechtszaak probeerde de regering Biden en het Nationaal Archief te dwingen alle overblijvende documenten die verband houden met de moord vrij te geven. Het gaat om de resterende 16.000 documenten van een totaal dat op 3 à 5 miljoen wordt geschat.

  • Die rechtszaak betoogde dat de regering zich niet hield aan de President John F. Kennedy Assassination Records Collection Act van 1992, die opriep om de verslage
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20