5 essentiële tips om je LinkedIn-profiel te pimpen

Jobsite en sociaal mediaplatform LinkedIn kent bijna 500 miljoen gebruikers in 200 landen. Elke seconde melden twee nieuwe leden zich aan. Een professioneel profiel is cruciaal om opgemerkt te worden door recruiters op het platform. HR-bedrijf Walters People deelde vijf handige tips mee om de kwaliteit van je LinkedIn-profiel op te krikken.

1. Ga voor een professionele profielfoto

Wie geen profielfoto heeft op LinkedIn, maakt 36 keer minder kans om een bericht te ontvangen, meent Walters People. Wie een zeer goede en professioneel uitziende foto heeft, maakt zelfs 14 keer meer kans om gecontacteerd te worden dan iemand met een normale foto.

Zorg er dus telkens voor dat je foto’s voorzien zijn van je aangezicht, liefst met een glimlach en binnen een professionele setting. Nog een goede tip: geef het fotobestand de naam “voornaam.achternaam”. Zo wordt je sneller teruggevonden in zoekrobots zoals Google.

2. Maak een duidelijke samenvatting

Je biografie op je profiel is een persoonlijke merkverklaring. Het is een uitgelezen kans om je eigen verhaal te belichten en jezelf open te stellen aan potentiële profielbezoekers.

Zorg er dus zeker voor dat je recente prestaties opsomt en je ambities in de verf zet, en dan ook liefst in verband met de job die je zoekt.

Zo’n bio sluit je best af met een oproep aan de lezer; vertel hem of haar hoe ze met jou contact kunnen opnemen.

3. Voeg extra documenten en media toe

Op je profiel plaats je best documenten die je meest schitterende werk kunnen aantonen. Ook extra beeldmateriaal is altijd een goed idee.

Zorg er wel telkens voor dat je toestemming hebt om foto’s en video’s te gebruiken!

4. Zet je huidige ervaring in de verf

Een LinkedIn-profiel is in feite een online cv. Dus zorg er zeker voor dat je meest recente en huidige ervaringen genoeg aan bod komen.

Om zeker te vermelden: cursussen, prijzen, talen, grote projecten en belangrijke publicaties. Ook je opleiding is een belangrijke parameter, omdat LinkedIn je daardoor zal connecteren met mede-alumni.

5. Voeg constant contacten toe

Netwerken is de sleutel tot succes op LinkedIn. Voeg daarom altijd contacten toe en sluit je aan bij groepen. Je carrièredoelen hangen mogelijk af van met wie je een goed contact maakt.

Kijk ook steeds wie zich in het netwerk van interessante figuren bevindt. Wees niet bang om een bericht, en zelfs een vervolgbericht te sturen naar mensen waarmee je een connectie wil maken.

(am)

Lees ook:

Meer
Lees meer...
Markten
BEL20