5.000 dollar volstaat voortaan om klant te worden bij Goldman Sachs

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs verbreedt zijn gamma diensten. De bank gaat robo-advisors inzetten en mikt niet langer enkel op klanten die over 1 tot 10 miljoen dollar aan kapitaal beschikken. Dat meldt de Financial Times.

Goldman nam in mei nog de vermogensbeheerder United Capital over. Die overname moet toelaten om vanaf volgend jaar een robo-advisor in te zetten. De robo-advisor is een geautomatiseerde adviesverlener die klanten eenvoudig investeringsadvies zal verschaffen ‘op het niveau van Goldman Sachs’. Op die manier wil de bank klanten bedienen, die niet meer dan 5.000 tot 15.000 dollar ter beschikking stellen.

United Capital hoopt zo een doorbraak te forceren in de massamarkt. Doelstelling is om de 25 miljard dollar die het vandaag al beheert binnen de drie jaar te verdubbelen.

In een eerste tijd mikt Goldman Sachs op familieleden van bestaande klanten. Vooral dan mensen die niet over de sommen beschikken die de bank gewoonlijk vereist. Deze klanten zullen worden geïntegreerd in de dienstverlening van United Capital.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20