26 miljoen jobs verloren door pandemie in Latijns-Amerika en Caribisch gebied

In Latijns-Amerika en het Caribisch gebied zijn door de coronapandemie ongeveer 26 miljoen jobs verloren gegaan, aldus de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). Nieuwe infectiegolven en traaglopende vaccinatiecampagnes creëren bovendien onzekere vooruitzichten op economisch herstel.

De gemiddelde arbeidsparticipatie in de regio van ongeveer 650 miljoen mensen is sinds de uitbraak van de pandemie gedaald van 57,4 procent tot 51,7 procent. De werkloosheid in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied steeg in een jaar van 8,3 naar 10,6 procent. De ILO benadrukt dat de werkloosheidscijfers bovendien een mogelijke onderschatting zijn, aangezien er veel ‘onbekende uittreding’ is.

Het werkloosheidscijfer zou in 2021 nog aanzienlijk kunnen stijgen. De regio kampt namelijk met een verontrustend aantal besmettingen met het coronavirus. Meer dan de helft van de sterfgevallen te wijten aan COVID-19 vond al plaats in Amerika. De VS, Brazilië en Mexico zijn de drie landen met het meeste geregistreerde overlijdens sinds het uitbreken van de pandemie.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20