2000 euro lenen

Vrijwel iedereen heeft wel een bepaalde droom die hij, of zij, graag waar zou maken. Helaas beschikt niet ieder mens met een droom ook over voldoende financiële middelen om deze waar te kunnen maken. Geld lenen kan wellicht in een dergelijk geval een oplossing bieden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan die prachtige tweedehands auto die zojuist voor een aantrekkelijk prijsje te koop werd aangeboden, de verbouwing van je woning die al veel te lang opzij is geschoven en nu echt eens moet gebeuren of de kosten van een studie die dringend betaald dienen te worden. Een lening afsluiten, kan je geldnood opheffen en je financiële speelruimte wat groter maken.

Online of offline geld lenen

Om een lening af te sluiten kun je natuurlijk een reguliere bank of financiële instelling benaderen. Je dient dan eerst een afspraak te maken met een financieel adviseur die vervolgens je aanvraag zal behandelen en afwerken. De leenprocedure kan dan ook behoorlijk wat tijd in beslag nemen en bovendien zul je te maken krijgen met onder andere een tijdrovende CKP check als je een lening van 2000 euro af wilt sluiten. Een vermelding op deze zwarte lijst kan je kansen op een lening vaak behoorlijk dwarsbomen.

Om te voorkomen dat je gebonden bent aan openingstijden, en een gaatje in de agenda van de financieel adviseur van de bank, kun je er ook voor kiezen om je lening online af te sluiten. Doordat je je aanvraag van achter je eigen computer verstuurt, heb je niet langer te maken met openingstijden en afspraken op het kantoor van een kredietverstrekker. De volledige leenprocedure zal via e-mail en het internet verlopen. Een dergelijke leenprocedure zal inde regel wat vlotter verlopen omdat je dossier beoordeeld zal worden door een adviseur die op een bepaald moment beschikbaar is.

Maak een simulatie (tip)

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Online geld lenen: minder voorwaarden en controles

In bepaalde situatie is het essentieel dat je direct extra geld kunt lenen. Zeker op het moment dat je niet kunt rekenen op financiële steun van familie of vrienden, of als je zelf te weinig of geen spaargeld bezit. Door een heleboel reguliere banken wordt geld lenen echter voor talloze mensen onmogelijk gemaakt. Om een lening te sluiten bij een deze financiële instellingen dien je immers eerst aan een heleboel voorwaarden te voldoen en allerlei controles te ondergaan. Wanneer je op een meer toegankelijke wijze snel wat meer financiële speelruimte wilt krijgen, is het verstandig om geld te lenen bij een betrouwbare online kredietverstrekker.

Voordelen van online geld lenen

Online kredietverstrekkers zijn de laatste jaren steeds actiever en talrijker geworden. De toename van deze online verstrekkers van leningen en kredieten is te danken aan de gestegen vraag naar simpel af te sluiten kleine leningen.

  • Online kredietverstrekkers hanteren, in tegenstelling tot reguliere banken, geen ingewikkelde controles en leenprocedures.
  • Online kun je vaak sneller en eenvoudiger een lening of krediet aangaan.
  • Je hoeft voor een dergelijke procedure de deur niet uit hoeft,
  • Je kunt een leenaanvraag dag en nacht indienen,
  • Vaak kun je een lening in een relatief korte tijd (soms zelfs dezelfde dag al) in orde maken.

Kan iedereen 2000 euro lenen?

Om in ons land geld te kunnen lenen dien je allereerst aan twee voorwaarden te voldoen:

  1. je moet minstens 21 jaar of ouder zijn,
  2. je moet over een vast bedrag aan inkomsten beschikken.

De opbouw van je inkomen is hierbij minder van belang. Op de website van elke kredietverstrekker kun je de overige voorwaarden vinden waaraan je dient te voldoen om in aanmerking te komen voor een lening of een krediet. Meestal zal er een toetsing bij het CKP uit worden gevoerd en je persoonlijke gegevens worden gecontroleerd. De kredietverstrekker wil immers zeker weten dat je het geleende bedrag probleemloos terug kunt betalen binnen de afgesproken termijn.

Online minileningen afsluiten

Doordat er minder strenge voorwaarden worden gesteld aan de verstrekking van online leningen en -kredieten, zullen er uit veiligheidsoogpunt alleen kleine bedragen worden uitgeleend. Wanneer je dus 2000 euro wilt lenen dan kan dit niet altijd even interessant zijn. In bepaalde gevallen, als je bijvoorbeeld slechts voor een korte tijd 2000 euro nodig hebt, kun je besluiten om bij meerdere aanbieders een zogenaamde minilening tot 1000 euro aan te gaan. Een minilening is een lening waarbij een bedrag tot 1000 euro mag lenen. Dit bedrag dien je echter weer binnen een korte tijd (tot 3 maanden) terug te betalen. Je leendoel hoef je echter niet aan de kredietverstrekker door te geven.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20