20 zaken die je kan verkopen om geld te verdienen

Voor de meeste mensen is een situatie waarin je wel wat extra geld kunt gebruiken niet onbekend. Helaas heeft niet iedereen voldoende geld opzij kunnen leggen om dit soort financiële dieptepunten op te kunnen vangen. Verder kan het gebeuren dat je met een bepaald doel voor ogen, zoals een grote aankoop of het organiseren van je droomvakantie, je geldreserves een boost wilt geven. Het verdienen van geld lijkt om die reden dan ook vaak erg moeilijk. Veel mensen zullen, om wat geld te besparen, de meest voordelige winkels uitkiezen, maar ook reclame- en kortingsactie gebruiken om een beetje extra geld binnen te halen en zo hun begroting weer enigszins kloppend te krijgen.

Zaken om te verkopen voor wat extra geld

Toch valt dat, zeker na bijvoorbeeld de feestdagen aan het einde van het jaar, in de regel niet mee. Het goede nieuws is echter dat je je computer, of andere waardevolle zaken, niet direct van de hand te doen om rond te kunnen komen. Je kunt je computer namelijk prima gebruiken als hulpmiddel bij het verdienen van wat extra euro’s. Hieronder hebben we een twintigtal zaken voor je op een rijtje gezet die je zou kunnen verkopen om geld te verdienen, gewoon vanuit je eigen vertrouwde omgeving.

1. Oude spullen

Op het moment dat je nog spullen op zolder, in je kelder of in je garage hebt staan die je niet meer gebruikt, maar die nog wel goed bruikbaar zijn, dan kun je hierbij wat extra geld verdienen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een koper zien te vinden die de spullen van je over wilt nemen. Je zou onder andere in je huis eens op zoek kunnen gaan naar oude huishoudelijke artikelen en -apparaten, maar ook naar kleding, speelgoed, kunstvoorwerpen, meubels, boeken, cd’s en dvd’s die u toch niet meer gebruikt. Zo kun je niet alleen je financiën een bost geven, maar eveneens de beschikbare opbergruimte in en rondom je huis opruimen (en dus vergroten).

2. Zelfgemaakte spullen

Indien je twee rechterhanden hebt en over een bepaalde dosis creativiteit beschikt, dan ben je vast en zeker erg handig in het vervaardigen van kunstvoorwerpen en andere handgemaakte spullen. Om je creativiteit in geld om te kunnen zetten, hoef je vervolgens alleen maar voor de gemaakte objecten een koper te vinden. Je kunt je zelfgemaakte spullen onder andere aanbieden op lokale (rommel- of kunst)markten en –beurzen, maar eveneens online via een website als Etsy. Het vervaardigen van kunst en andere zelfgemaakte producten zal je overigens niet per definitie bakken met geld opleveren, maar wellicht dat je er wel een aardige bijbaan aan over kunt houden die wat extra euro’s binnenbrengt om je wat extra leuke activiteiten te laten ontplooien.

3. Betaalde dienstverlening

Indien je graag wat tijd doorbrengt ion het gezelschap van kinderen, huisdieren, of oudere mensen, dan ligt hier wellicht een kans om wat extra geld te verdienen. Je kunt immers tegen betaling de zorg voor deze groepen op je nemen. Op die manier ben je niet alleen erg goed bezig op sociaal vlak, maar verdien je er ook nog eens aardig wat extra euro’s mee. Activiteiten op dit gebied die je zou kunnen ontplooien zijn:

  • honden uitlaten voor mensen die aan het werk zijn,
  • boodschappen doen voor ouderen,
  • op kinderen passen,
  • schoonmaken bij mensen die aan het werk zijn, of deze werkzaamheden niet meer zelf uit kunnen voeren,
  • ophalen en wegbrengen van kinderen en/of ouderen van of naar bepaalde activiteiten,
  • verzorgen van huisdieren tijdens de afwezigheid, bijvoorbeeld in een vakantieperiode, van hun baasjes,
  • onderhouden van de tuin van werkenden of ouderen.

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden erg divers en hoeven de activiteiten absoluut niet saai of eentonig te worden. Uiteraard dien je wel altijd affiniteit met de doelgroep te hebben waar je mee wilt gaan werken. In sommige gevallen is het zelfs vereist dat je over speciale diploma’s of getuigschriften beschikt voordat je bepaalde werkzaamheden uit mag gaan voeren.

4. Werken als freelancer

Als je goed om kunt gaan met snelle veranderingen en wanneer je erg flexibel in bent gesteld ten aanzien van werk, dan kun je deze persoonlijke kenmerken goed gebruiken om wat extra inkomsten binnen te halen. Je kunt immers arbeid die je voor een ander hebt verricht (online) verkopen. Als freelancer kun je onder andere aan de slag gaan als schrijver van artikelen die op een website op het internet worden geplaatst of deze zelf online gaan publiceren. Het werken als freelancer is een uitstekende manier om nieuwe mensen te leren kennen, nieuwe contacten te leggen en tegelijkertijd extra inkomsten genereren.

5. Je mening verkopen

Ieder mens heeft altijd wel een mening over een bepaald onderwerp. Van dit gegeven kun je dan ook handig gebruikmaken door je te laten betalen voor het geven van jouw mening of visie ten aanzien van een bepaald onderwerp. Er bestaan immers talloze websites en bedrijven die je maar al te graag willen belonen voor je persoonlijke inbreng en ideeën. Met alle informatie die op deze manier wordt verworven kan immers de dienstverlening en/of een bepaald product worden verbeterd. Natuurlijk zul je zo geen bergen geld binnen weten te slepen, maar vaak wel een leuke boost aan je besteedbaar budget kunnen geven om wat extra leuke dingen te kunnen ondernemen.

6. Betaald advies geven

Het geven van betaald advies wordt ook wel consulting genoemd. Dit werk is niet alleen erg leuk om te doen, maar ook absoluut de moeite waard als je tenminste exact weet waar je over praat en de materie waarover je advies geeft tot in de puntjes kent. Op basis van de gegeven adviezen kun je onder andere mensen gaan begeleiden, hen hulp bieden met bijvoorbeeld het opzetten of verbeteren van hun eigen website, maar ook het voeren van gesprekken en het verzamelen van allerlei soorten nuttige informatie. Je vergaarde kennis en vaardigheden op een bepaald gebied kunnen je dus uitstekend helpen bij het verdienen van extra geld. Als bijkomend voordeel mag zeker worden genoemd dat je op deze manier euro’s binnenhaalt met activiteiten die je echt heel; erg leuk vindt om te doen.

7. Eiceldonatie

De eicellen van een vrouw zijn veruit de meest gewilde, en meest dure, vorm van hulp bij de conceptie. Een vrouw die besluit om haar eicellen te verkopen, kan dan ook al snel rekenen op een interessante vergoeding per donatie. Het verkopen van je eicellen kan voor een vrouw dan ook een zeer lucratieve manier zijn om je financiën een boost te geven en tevens iemand met een onvervulde kinderwens te helpen om deze droom uit te laten komen. Voordat je echter besluit om je aan te melden voor een eiceldonatieprogramma dien je er honderd procent zeker van te zijn dat je dit ook echt wilt. Je moet je beseffen dat er, zonder dat je hier ooit levend bewijs van te zien zult krijgen, nieuw leven wordt gevormd met jouw eicellen. Alleen als je volledig achter je beslissing staat, is eiceldonatie dan ook aan te bevelen als bron van extra inkomsten.

8. Blog met gesponsorde advertenties

Op het ogenblik dat je een eigen blog schrijft en beheert, dan kun je daar zeker geld mee verdienen. Dit is absoluut het geval als je een druk bezochte blog hebt over bijvoorbeeld interessante- of controversiële onderwerpen. Het hoge lezersaantal kun je namelijk uitstekend inzetten om wat extra geld op je bankrekening te krijgen, terwijl je er eigenlijk niet bijzonder veel extra werk voor uit hoeft te voeren. Je kunt immers inkomsten gaan genereren met behulp van reclame voor je blog. Door meer reclame te maken voor de blog die je onder handen hebt, zullen er nog meer mensen naartoe worden getrokken en op die manier voor extra inkomsten zorgen. Om je financiën deze extra boost te geven hoef je alleen maar wat extra tijd te steken in het vinden en plaatsen van een aantal ​​gesponsorde advertenties.

9. Ideeën verkopen

Het klinkt misschien een beetje bizar, maar zelfs je ideeën kunnen geld waard zijn. Schrijvers, journalisten en mensen in allerlei andere beroepsgroepen zijn voortdurend altijd op zoek naar nieuwe en innovatieve ideeën. Een groot aantal van hen zullen zelfs bereid zijn om je voor je idee of visie goed te belonen. Zo kunnen je ideeën bijvoorbeeld bedrijven helpen om nieuwe producten of diensten te ontwikkelen, of hun bestaande aanbod te aan te vullen of te verbeteren. Online zijn speciale websites te vinden waar je in contact kunt worden gebracht met bedrijven of personen die wellicht geïnteresseerd zijn in jou kijk op bepaalde zaken.

10. Redactiewerkzaamheden

Niet iedereen is een geboren schrijver, maar wellicht ben je weet je wel hoe er een goede tekst uit dient te zien. Wanneer dit het geval is, dan kun je dus ook prima geld verdienen door teksten te verbeteren. Door bijvoorbeeld spellings- en grammaticale fouten uit teksten te halen en bepaalde woorden te vervangen om een tekst beter leesbaar te maken, kun je je financiën prima boosten. Je beschikt namelijk over de potentie om als een ​​freelance redacteur aan de slag te gaan. Freelance schrijvers zijn namelijk altijd op zoek naar mensen die hen, uiteraard tegen betaling, van redactionele feedback en inbreng kunnen voorzien. Wanneer je met dit werk begint, moet je absoluut niet verwachten dat je snel rijk wordt. In het begin zul je je zelfs tevreden moeten zijn als je op het gebied van kosten en baten quitte speelt, of zelfs met een gering verlies te maken krijgt. Maar zodra je een goede reputatie op hebt weten te bouwen, zal je klantenbestand toenemen en ook je inkomsten gaan stijgen.

11. Omslagdesigner

Op het moment dat je het leuk vindt om op een computer aan de slag te gaan met graphics en afbeeldingen, terwijl je er ook plezier in hebt om personages uit verhalen of boeken op het scherm tot leven te brengen, dan beschik je over alle kenmerken om een opslagontwerper te worden. Een goede freelance omslagontwerper kan dan ook aardig wat geld verdienen. Je zult namelijk per opdracht betaald krijgen en dus wanneer je veel opdrachten binnen weet te slepen, kunnen de extra euro’s ook in rap tempo op je bankrekening belanden. Om te beginnen kun je eens een kijkje nemen op websites die speciaal in het leven zijn geroepen om ontwerpers en opdrachtgevers met elkaar in contact te brengen.

12. Bewerkte foto’s

Zodra je goed overweg kunt met fotobewerkingsprogramma’s zoals Photoshop of Gimp, dan kan dit een prima bron van inkomsten worden. Met deze vaardigheden zul je namelijk in staat zijn om oude- of beschadigde foto’s op een fraaie manier te herstellen of foto’s naar wens van een klant bewerken. De meeste mensen die op deze manier geld in het laatje brengen, zijn doorgaans hobbymatig met het bewerken van foto’s begonnen. De werkzaamheden waar je een rekening voor mag presenteren zullen erg divers zijn en uiteen kunnen lopen van: het retoucheren van foto’s, de kleur van de ogen corrigeren en zelfs foto’s bewerken voor wens-, geboorte-, huwelijks- en verjaardagskaarten behoren tot de mogelijkheden. Op het ogenblik dat je dus graag bezig bent met het digitaal bewerken van foto’s dan ligt hier een leuke kans om er ook nog je bankrekening wat mee aan te vullen.

13. Mystery shopping

Bedrijven en winkels willen over het algemeen graag weten wat de ervaringen van hun klanten zijn ten aanzien van bijvoorbeeld het productaanbod en de dienstverlening op hun websites en in hun vestigingen. In een heleboel gevallen vergaren deze bedrijven informatie door zogenaamde mystery shopper in te zetten. Een mystery shopper is iemand die, in opdracht van de eigenaar van een bedrijf- of winkelketen, controles uitvoert door zich voor te doen als een reguliere klant. Als mysterie shopper kun je, mits je voldoende opdrachtgevers kunt vinden, een volledig inkomen verdienen. Je inkomsten genereer je dan door een paar uur per dag te werken waardoor vooral thuisblijvende ouders en mensen die liever geen vaste arbeidscontracten ondertekenen, hier voordeel bij kunnen hebben.

14. Advertentieruimte op je auto

Je4 zult vast en zeker wel eens auto’s voorbij hebben zien rijden die helemaal bedekt waren met advertenties en reclames voor één of meerdere bedrijven. Vaak wordt gedacht dat de bestuurders van dergelijke voertuigen ook in dienst zijn van de betreffende bedrijven. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn omdat er ook bedrijven zijn die je goed willen betalen als zij reclame op je voertuig aan mogen brengen. Op die manier verandert je auto dus als het ware in een rijdende reclamezuil. Naast een financiële vergoeding voor de geplaatste reclame kan een bedrijf de bestuurder ook bepaalde voordelen, producten of kortingen aanbieden als extra beloning voor de reclameruimte die beschikbaar is gesteld.

15. Gouden sieraden

Op momenten dat de goudprijzen hoog zijn, is het verkopen van dit edelmetaal een prima manier om wat extra geld binnen te halen. Niet alleen ruim je op die manier dus je sieradenkistje eens grondig op, maar verdient ook nog eens een leuk bedrag voor elke gram goud die je van de hand doet. Wanneer je dus beschikt over een aantal afzichtelijke gouden sieraden, bijvoorbeeld omdat je die uit een erfenis verkregen hebt of die je eens als goedbedoeld geschenk zijn gegeven door een vriend met een wat een totaal andere smaak dan jezelf. De waarde van goud kan weliswaar flinke schommelingen vertonen, maar desalniettemin kun je je bankrekening toch een leuke boost geven door (oude) gouden sieraden aan een opkoper te verkopen. Veel mensen hebben dan ook een ware schat ergens in huis liggen zonder hier zelf van op de hoogte te zijn. Zonder het zelf te weten heb je wellicht ook een verborgen goudschat, en dus extra geld, weggestopt.

16. Verhuren van ongebruikte ruimte

Het verhuren van een ongebruikte ruimte kamer in je woning lijkt misschien geen geweldig idee om geld mee te verdienen, maar wanneer je een degelijke en betrouwbare huurder weet te vinden, kan het verhuren van bijvoorbeeld een slaapkamer, een kelder of een zolder een uitstekende manier zijn om wat extra geld te verdienen. Daarbij komt verder nog dat je zo een ander, die verlegen zit om opslag- of woonruimte, uit de brand kunt helpen. Afhankelijk van de vraag en het aanbod op de lokale huurmarkt kan een vrije ruimte in je huis al snel honderden euro’s per maand aan extra inkomsten opleveren. Bovendien kan de huurder een deel van bijvoorbeeld de energiekosten voor diens rekening nemen zodat je nog meer geld kunt besparen.

17. Doorverkopen van goederen

In sommige gevallen zul je geld uitgeven om extra geld te kunnen genereren. Zo kun je bijvoorbeeld goederen kopen op veilingwebsites, (online) marktplaatsen of faillissementsverkopen en deze vervolgens tegen een meerprijs weer doorverkopen. Op het ogenblik dat je dit handig aanpakt, kun je al snel aardig wat euro’s verdienen zonder je extreem veel in te hoeven spannen. Door als vuistregel aan te houden dat je nooit meer dan 75 procent van de verkoopprijs voor een te verkopen product betaalt en spullen niet voor minder dan 25 procent winst doorverkopen.

18. Oude boeken

Op het moment dat je nog een stapel oude boeken hebt liggen die je niet meer nodig hebt, of die je toch niet meer gaat lezen, dan kun je daar wellicht een ander blij mee maken. Deze gebruikte boeken kun je onder andere te koop aanbieden bij speciale boekwinkels (zowel fysiek als online) die zich toe hebben gelegd op de verkoop van tweedehands exemplaren. De opbrengst van een dergelijke verkoop zal vechter van een aantal aspecten afhangen, zoals de staat van het boek, de druk, de verspreide oplage en het genre. Het verkopen van oude gebruikte boeken is niet alleen een slimme manier om je portemonnee een boost te geven, maar tegelijkertijd ook om je huis op te ruimen en wat extra opslagruimte vrij te maken.

19. Uitleg over videogames

Hoewel het wellicht wat ongeloofwaardig klinkt, zijn er vandaag de dag een heleboel mensen die je maar al te graag willen betalen voor het krijgen van de nodige uitleg tijdens het spelen van een bepaalde (online) videogame. De gevraagde informatie kan bijvoorbeeld betrekking hebben op de te gebruiken strategie, het oplossen van puzzels, het verslaan van tegenstanders en het oplossen van allerlei andere problemen om het spel verder, of zelfs uit, te kunnen spelen. Deze werkwijze is voor fanatieke gamers een uitgelezen kans om wat extra geld te verdienen terwijl ze bezig zijn met hun hobby. Op jaarbasis kan deze manier van consulting zelfs aardig wat euro’s in het laatje brengen zonder dat je er echt veel moeite voor hoeft te doen.

20. Verzameld recyclemateriaal

Vandaag de dag kunnen een heleboel materialen worden gerecycled. Dit is niet alleen erg goed voor mensen, dieren en het milieu, maar zeker ook voor de staat van je bankrekening. Door materialen zoals glas, blikjes, plastic, papier en allerlei metalen in te zamelen, kunnen deze worden gerecycled en kan jouw inkomen een leuke boost krijgen. Bovendien wordt de lijst van materialen die gerecycled kunnen worden nog altijd groeien. Om te zien wat recyclen je aan beloningen op kan leveren, kun je een kijken nemen op de websites van verschillende recyclingbedrijven bij je in de buurt. Vervolgens kun je één of meerdere verzamelbakken gaan plaatsen voor de materialen die je in wilt leveren. Zonder al te veel moeite te hoeven doen, kan op die manier je portemonnee al snel wat extra euro’s tegemoet zien.

Nog tal van mogelijkheden

Door je fantasie en creativiteit te gebruiken, zul je al snel tot de ontdekking komen dat de bovenstaande lijst met mogelijkheden zeker nog niet compleet is, en je deze dus nog op talloze manieren aan kunt vullen. Wanneer je goed om je heen kijkt, dan zul je ook in jou omgeving manieren ontdekken waarmee je extra geld kunt gaan verdienen. Uiteraard kun je dit in je eentje gaan doen, maar ook samen met wat vrienden gaan brainstormen over zaken die jullie gezamenlijk aan kunnen pakken. In elk geval zul je door stilletjes op de bank te blijven zitten weinig extra geld kunnen verdienen, dus sta op en ga direct aan de slag!

Meer