Is de Samsung Galaxy S8 beter dan de Apple iPhone 8?

Analisten denken dat Samsung zich met de nieuwe Galaxy S8 herpakt heeft na de problemen die het bedrijf vorig jaar heeft gekend. Bovendien kreeg de iPhone 8 meteen veel kritiek te verwerken. Maar welke van de twee bekende smartphones is nu het beste? Wij zetten de beide toestellen tegenover elkaar.Het oog wil ook wat, en dan blijkt de Samsung Galaxy S8 het mooiste toestel te zijn. Al is het maar omdat de iPhone 8 nauwelijks verschilt van zijn voorganger. Om echt baanbrekend te zijn, heeft Apple immers de duurdere iPhone X uitgebracht. De S8 heeft een gebogen scherm dat mooi overvloeit in de metalen en glazen achterkant. Samsung gelooft ook nog steeds in aansluitingen voor oortjes of een hoofdtelefoon, terwijl de iPhone die afgezworen heeft.

Geheugen

De Samsung Galaxy S8 lijkt ook de krachtigste smartphone met 4GB RAM-geheugen. De iPhone 8 doet het met 2GB RAM en de iPhone 8 Plus met 3GB RAM. Het besturingssysteem van Apple heeft wel minder RAM-geheugen nodig.

Beeldkwaliteit

Het zal wel geen verrassing zijn dat de Samsung Galaxy S8 de duidelijkste winnaar qua beeldkwaliteit is. Met een 5.7-inch AMOLED Infinity Display is de smartphone ideaal voor veel video’s via YouTube of Netflix bekijkt. Apple hield het voor de iPhone 8 op een IPS LCD-scherm.

Prijs

Maar natuurlijk is voor dit alles ook de prijs heel belangrijk. Een iPhone 8 kost zo’n 800 euro, waarmee Apple de gevreesde kaap van 1.000 euro voor z’n iPhone X heeft gehouden. De Samsung Galaxy S8 kan je tegenwoordig voor zo’n 700 euro kopen, waardoor beide toestellen in dezelfde prijscategorie liggen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20