“14 November wordt Trump Day”

Donald Trump zal op 14 november aankondigen dat hij kandidaat is voor de presidentsverkiezingen van 2024. Dat meldt Axios op basis van mensen in de entourage van Trrump. Als dat bevestigd wordt, maakt het einde aan de speculatie omtrent zijn kandidatuur.

Waarom is dit belangrijk?

Trump zit verstrikt in een web van rechtszaken en verdachtmakingen. Een nieuwe gooi naar het presidentschap moet de aandacht van zijn legale zorgen afwenden. Want het is veel gemakkelijker om het volk ervan te overtuigen dat een heksenjacht tegen je wordt gevoerd wanneer je als kandidaat dagelijks op antenne komt. Ook worden mensen dan makkelijker afgeschrikt om tegen je te getuigen. Zaken die moeilijker liggen wanneer je opgesloten zit in een hotel in Florida.

De essentie

  • Er wordt al maanden gespeculeerd dat Trump opnieuw kandidaat zal zijn. Hijzelf heeft de geruchten regelmatig gevoed, maar een aankondiging is er nog niet. Het doorgaans goed geïnformeerde Axios weet nu dat dit op 14 november zal gebeuren. Mensen uit zijn entourage zouden hun agenda's in die zin hebben aangepast.

De timing

  • Behoudens een verrassing, heroveren de Republikeinen dinsdag bij de midterms het Huis van Afgevaardigden. Ook de Senaat zal naar alle waarschijnlij
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.