10 overlijdens en 108 besmettingen: ‘Gunstige trends’

In ons land zijn er de voorbije dag 10 mensen bezweken aan Covid-19. Er zijn ook 108 nieuwe besmettingen vastgesteld.

Hieronder vindt u de belangrijkste cijfers uit het dagelijks bulletin van het Belgisch instituut voor gezondheid Sciensano:

  • Er zijn dus 10 sterfgevallen als gevolg van een besmetting met Covid-19.
  • Er werden 108 bijkomende besmettingen vastgesteld in de afgelopen 24 uur. ‘Dit lijkt gestabiliseerd te zijn’, zegt viroloog Steven Van Gucht.
  • 32 patiënten werden opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. ‘Hier blijft de trend mooi dalend’, stelt Van Gucht.
  • Er liggen momenteel nog 477 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen.
    • 89 patiënten worden verzorgd op de afdelingen intensieve zorgen.
    • 46 patiënten worden beademd.

In totaal komt de dodentol door de coronapandemie in België nu op 9.646. Het totaal aantal bevestigde gevallen ligt op 59.819 en alles samen zijn 16.498 patiënten genezen verklaard.

Gunstige trends

‘De cijfers zien er over het algemeen gunstig uit. Voor het eerst liggen er minder dan 500 mensen in de ziekenhuizen. Ook het aantal overlijdens neemt merkelijk af’, zegt Steven Gucht. ‘Maar we moeten nog altijd beseffen dat het virus nog altijd in het land is. Blijf opletten met langdurige contacten en reis veilig.’

Dit was overigens de laatste persconferentie waarop de virologen de cijfers kwamen toelichten. ‘We komen in rustiger vaarwater en mogen de teugels wat vieren’, zei Van Gucht, die uitgebreid de tijd nam om iedereen te bedanken die meehielp om de crisis te bezwaren. Het dagelijks epidemiologisch bulletin met de cijfers blijft wel elke dag verschijnen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20