10 kenmerken van uiterst succesvolle mensen

Als succes eenvoudig was om te bereiken, zou iedereen succesvol zijn. Succes is net allesbehalve evident en daarom is het enkel voor een klein segment van de bevolking weggelegd. Dit heeft de kleine groep van succesrijke mensen gemeen, aldus Preston Waters van Elite Daily :

  1. Ze werken extreem hard. Ze kennen de basisformule van het leven: je input is gelijk aan je output. Ze zijn bereid om alles op te geven voor hun droom en maken die offers graag omdat hun passie werkelijk het enige is dat telt voor hen.

  2. Ze zijn ongelooflijk nieuwsgierig en leergierig. De meeste mensen zijn koppig en leren niet graag, maar succesvolle mensen zijn net omgekeerd. Zij weten immers dat ze zonder kennis helemaal nergens komen.

  3. Ze netwerken. Ze houden nooit op met contacten te leggen en nieuwe vriendschappen te sluiten.

  4. Ze blijven zichzelf verbeteren. Sommige mensen zijn comfortabel waar ze zijn, maar een succesvol iemand staat nooit stil. Hij tolereert geen gebreken, maar lost ze op.

  5. Ze zijn buitengewoon creatief. Ze vragen zich de hele tijd af ‘waarom niet?’ en blijven er mee bezig tot ze middenin de nacht wakker worden met de boodschap ‘ik heb het!’.

  6. Ze hebben een drang naar onafhankelijkheid en verantwoordelijkheid. Te veel mensen schuiven de schuld van zich af en verzinnen excuusjes voor hun gebrek aan succes. Topmensen niet. Zij nemen het initiatief, maken de beslissingen en nemen de verantwoordelijkheid op zich.

  7. Ze staan met hun twee voeten op de grond. Zelfs in noodgevallen houden ze het hoofd koel. Ze laten hun emoties hun beoordelingsvermogen niet in de war brengen.

  8. Ze leven in het moment. Nu is het enige moment dat ze kunnen controleren. Ze leven daarom in het moment, doch weliswaar met één oog op de toekomst.

  9. Ze zijn er onmiddellijk bij. De enige constante in de wereld is dat hij constant verandert. Succesvolle mensen zijn de eersten om daarop in te spelen en zich aan veranderingen te passen.

  10. Ze geven nooit op. Succesvolle mensen houden van uitdagingen. Ze sterven liever dan op te geven.

Meer