Zwembadetiquette voor nieuwkomers

Overal in Europa zijn zwembaden blijkbaar het terrein waarop de culturele botsing tussen pas aangekomen asielzoekers en de autochtone bevolking het meest voelbaar is.

Duitse zwembaden zijn nu een campagne gestart om de nieuwkomers te informeren over de Europese zwembadetiquette. Asielzoekers krijgen er flyers uitgedeeld die hen moeten leren welk gedrag wel of niet gepast is.

Op de flyers wordt met tekeningen en teksten in het Duits, Engels en Arabisch duidelijk gemaakt welke regels er in de openbare zwembaden gelden.

Er wordt bijvoorbeeld in gewaarschuwd niet in het zwembad te duiken als er zich mensen in bevinden, niet in het diepe te duiken als men niet kan zwemmen en geen ondergoed als zwembroek te dragen.

Screenshot 2016-02-03 08.41.58

Respect voor andere seksuele geaardheid

In de flyers wordt ook gewaarschuwd dat vrouwen, kinderen en homo-koppels moeten gerespecteerd worden. Zo is er een tekening van twee mannen te zien die mekaars hand vasthouden met de begeleidende tekst: “In Duitsland mogen homoseksuelen hun seksuele voorkeur in het openbaar uiten.”

Screenshot 2016-02-03 08.41.34

Problemen met asielzoekers

Verschillende zwembaden in Duitsland meldden de afgelopen weken problemen met asielzoekers die zich ongepast gedroegen. Zo werd een man de toegang tot een zwembad in Zwickau verboden nadat hij seksuele handelingen verrichtte in een jacuzzi, werd een vrouw betrapt die het kinderbad als wc gebruikte en moest een groep Duitse vrouwen zich in de kleedkamer verbergen nadat een groep mannelijke asielzoekers ‘zichtbaar opgewonden raakten’ door hun aanwezigheid. In Berlijn moesten dan weer talrijke asielzoekers gered worden die in het diepe bad sprongen zonder te kunnen zwemmen.

Screenshot 2016-02-03 08.42.10

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20