Zweedse zwembaden introduceren aparte zwemtijden voor mannen en vrouwen

In het gemeentelijk zwembad van de noord-Zweedse stad Östersund zijn nu burkinis te koop, terwijl een reeks andere zwembaden in het land mannen en vrouwen op afzonderlijke tijdstippen laat zwemmen. De in Irak geboren vrouwenrechtenactiviste Sara Mohammad vraagt zich op de website van de Zweedse SVT af waarom de overheid toegeeft aan de islamisten:

‘Velen onder ons zijn (het Midden Oosten) ontvlucht vanwege de culturele en religieuze repressie, de controle over de vrouwelijke seksualiteit en de ontkenning van gelijke vrouwenrechten. We kwamen naar Zweden met hoge verwachtingen omtrent een vrije samenleving. Maar nu zien we hoe de religieuze krachten stap voor stap hun invloed in Zweden vergroten. We hebben dit al meegemaakt, we weten hoe het is en we willen er niet nog eens doorgaan. De scheiding van mannen en vrouwen – bijvoorbeeld door de introductie van afzonderlijke zwemtijden – is het bewijs van de macht van de islamisten en hun capaciteit om oude regels op te leggen in een modern land.

Afzonderlijke zwemtijden zijn geen detail, maar een deel van het groter, systematisch en methodisch geheel dat de islamisten nastreven.

Vaak wordt dan gesteld dat moslimvrouwen moeten kunnen leven zoals ze dat altijd deden, getooid in hijabs, boerkas en afzonderlijke ruimtes wanneer ze zich buitenshuis begeven.

Dat is een leugen. Kijk maar naar foto’s uit Egypte, Iran en Afghanistan in de zeventiger jaren.

Het gaat dus eerder om een achterwaartse trend, terug naar de Middeleeuwen.’

Meer
Mijn Volglijst

Europese beurzen blaken weer van vertrouwen

07/12/2021 17:47

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag met flinke winsten gesloten, nadat beleggers het vertrouwen hervonden door afnemende angst over de omikron-variant van het coronavirus.

De brede STOXX Europe 600 index sloot 2,5 procent hoger op 480,23 punten. De Duitse DAX steeg 2,8 procent tot 15.814 punten. De Franse CAC 40 klom 2,9 procent naar 7.065 punten. De Britse FTSE steeg 1,5 procent naar 7.340 punten.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20