Zweedse zwembaden introduceren aparte zwemtijden voor mannen en vrouwen

In het gemeentelijk zwembad van de noord-Zweedse stad Östersund zijn nu burkinis te koop, terwijl een reeks andere zwembaden in het land mannen en vrouwen op afzonderlijke tijdstippen laat zwemmen. De in Irak geboren vrouwenrechtenactiviste Sara Mohammad vraagt zich op de website van de Zweedse SVT af waarom de overheid toegeeft aan de islamisten:

‘Velen onder ons zijn (het Midden Oosten) ontvlucht vanwege de culturele en religieuze repressie, de controle over de vrouwelijke seksualiteit en de ontkenning van gelijke vrouwenrechten. We kwamen naar Zweden met hoge verwachtingen omtrent een vrije samenleving. Maar nu zien we hoe de religieuze krachten stap voor stap hun invloed in Zweden vergroten. We hebben dit al meegemaakt, we weten hoe het is en we willen er niet nog eens doorgaan. De scheiding van mannen en vrouwen – bijvoorbeeld door de introductie van afzonderlijke zwemtijden – is het bewijs van de macht van de islamisten en hun capaciteit om oude regels op te leggen in een modern land.

Afzonderlijke zwemtijden zijn geen detail, maar een deel van het groter, systematisch en methodisch geheel dat de islamisten nastreven.

Vaak wordt dan gesteld dat moslimvrouwen moeten kunnen leven zoals ze dat altijd deden, getooid in hijabs, boerkas en afzonderlijke ruimtes wanneer ze zich buitenshuis begeven.

Dat is een leugen. Kijk maar naar foto’s uit Egypte, Iran en Afghanistan in de zeventiger jaren.

Het gaat dus eerder om een achterwaartse trend, terug naar de Middeleeuwen.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20