Duwt Zuid-Korea de Europese wapenindustrie uit de markt?

De Zuid-Koreaanse wapenindustrie klimt wereldwijd naar een reputatie als leverancier van het hoogste niveau. In Europa gaat dit vooral ten koste van de Duitse wapenleveranciers.

Waarom is dit belangrijk?

De huidige geopolitieke sfeer in een multipolaire wereld zorgt ervoor dat landen weer meer investeren in hun legers en militaire industrieën. Staten willen opnieuw in staat zijn om hun nationale veiligheid te verdedigen. Wapenproducenten kunnen nu dus gouden zakendoen.

In het nieuws: In Zuid-Korea viert de wapensector hoogtijdagen nu ze overal grote contracten binnenhaalt. Zo tekende Turkije volgens nieuwssite Eurasian Times recent pas een wapenakkoord van 200 miljoen dollar.

  • De Turkse wapenindustrie kende vorig jaar nog een keerpunt toen de Turkse Altay-gevechtstank een Zuid-Koreaanse motor kreeg. Recenter kondigde het Zuid-Koreaanse S&T Heavy Industries aan dat het BMC, een Turks tankbedrijf, tot in 2030 zal voorzien van automatische versnellingsbakk
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer