Zuckerberg is nu lid van exclusieve club: de centimiljardairs

Rijk, rijker, rijkst: Facebook-CEO Mark Zuckerberg mag zichzelf tot die laatste categorie rekenen. Hij is nu meer dan 100 miljard dollar waard.

Je hebt rijk en dan heb je bizar rijk: op donderdag is Mark Zuckerberg toegetreden tot een van de meest exclusieve clubs ter wereld: die van de centimiljardairs. De aandelen van Facebook sprintten 6 procent hoger nabeurs, nadat Facebook met Reels een concurrent van TikTok lanceerde.

Twee mensen zitten ook nog in het clubje van Zuckerberg, hij mag met Jeff Bezos en Bill Gates op de koffie. Zij trakteren misschien, want ze zijn nog een stuk rijker dan hem. Met zijn 36 lentes is Zuckerberg de jongste centimiljardair.

Facebook boven

Zuckerberg heeft nog steeds zeggenschap over 13 procent van de aandelen van Facebook. Dat is ook meteen zijn belangrijkste rijkdom. Hij is ook nog steeds voorzitter van de raad van bestuur en de grootste aandeelhouder van het bedrijf.

De introductie van Reels is vooral erg belangrijk als Microsoft zijn plan om TikTok over te kopen, doorzet. De Amerikaanse president Trump is dan weer niet zo een fan van het idee. Hij zette een deadline op de mogelijke techdeal: binnen 45 dagen moet er een handtekening staan of TikTok wordt verbannen in de Verenigde Staten.

Goede week

Daarnaast heeft Facebook ook een uitstekende week op de beurs achter de rug. Na een verhoor door de Senaat samen met onder andere Bezos, waar Zuckerberg met vlag en wimpel slaagde, zette het sociale netwerk stevige kwartaalresultaten neer. Vorige donderdag liet het optekenen dat het meer dan 3 miljard gebruikers heeft, over alle platformen heen. Daar horen met name Instagram en WhatsApp bij.

Meer