Zo goed als alle aandelen van de Bel20 kleuren rood bij de beursopening

De Bel20 ging donderdag bij de beursopening 1,4 procent lager. Nagenoeg alle aandelen uit de korf zijn de dag in het rood gestart.

Een van de grootste verliezers uit de korf van de 20 beste Belgische aandelen bij de opening was Aedifica. De uitbater van zorgcentra ging donderdagochtend 4 procent lager nadat het liet weten dat het knipt in het dividend. Het bedrijf heeft woensdag ook een kapitaalverhoging aangekondigd.

Telenet was het enige bedrijf uit de Bel20 die donderdag de dag in het groen startte. Het aandeel ging 0,9 procent hoger.

Ondertussen blijven er donderwolken boven Kinepolis hangen. Na een zwaar verlies gisteren moest het aandeel donderdag opnieuw aan waarde inboeten. Het aandeel ging 1 procent lager.

Ook Euro Stoxx 50 lager gestart

De Euro Stoxx 50 noteerde bij de beursopening 1,4 procent lager.

Enkele opvallende verliezers in het buitenland waren de luchtvaartmaatschappij Air France-KLM en de hoteluitbater Accor. Die aandelen gingen respectievelijk 2 en 5 procent lager.

Het biofarmaceutisch bedrijf Oxurion was donderdagochtend een van de opvallendste winnaars. Het aandeel kon bij de opening een winst optekenen van 1 procent. Het bedrijf liet weten dat het zijn middel tegen maculair oedeem (vochtophoping in het centrale deel van uw netvlies) sinds september op patiënten test

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20