Zijn cryptomunten wel veilig?

Cryptovaluta is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van geld. Deze munten worden geregistreerd op basis van blockchaintechnologie, wat er in feite op neerkomt dat de informatie in talloze computers wordt opgeslagen. Experts denken dat over een aantal jaren alle financiële gegevens zoals leningen en verzekeringen ook via blockchain zullen lopen, juist vanwege de veiligheid. Maar er is natuurlijk nog een andere factor in het spel: de mens. 

Dit kun je zelf doen

Als je gaat beleggen in cryptovaluta, moet je dezelfde voorzorgsmaatregelen nemen die je bij internetbankieren gewend bent. Zorg dus voor sterke wachtwoorden, die regelmatig worden gewisseld. Een wachtwoordmanager (een app die wachtwoorden maakt en beheert) is een goed idee. Zorg ook voor goede virusbescherming op je laptop en telefoon en gebruik deze alleen in een omgeving waarin de wifi veilig is, indien je contact opneemt met het platform.

Ook wat het contact van de zijde van het platform betreft, moet je dezelfde voorzichtigheid in acht nemen als bij je bank. Een cryptomuntenplatform zal nooit om jouw wachtwoord vragen en telefonisch contact is sowieso zelden aan orde. Verder moet je opletten met mails, omdat criminelen op dat punt steeds creatiever worden. Je kunt er echter van uitgaan dat je nooit via een mail wordt opgeroepen om geld of crypto’s over te maken naar een nummer dat jij niet kent. Als je zelf voorzichtig bent, zijn cryptomunten dus gewoon veilig.

Hoe hebben de koersen zich ontwikkeld? 

Op 1 februari zijn we begonnen met het volgen van een aantal crypto-munten. Hoe staat het daar nu mee, een weekje later? 

  • Ethereum koers:  € 2.697 (+ 10%)
  • Bitcoin koers:  € 37.953 (+ 11%)
  • Solana koers:  € 98  (+ 4%)
  • Cardano koers:  € 1.03 (+ 10%)
  • Dogecoin koers:  € 0,14 (+ 17%)

Het is een goede week geweest voor deze topmunten. Wie op 1 februari was begonnen met dat lijstje zou inmiddels al ongeveer 10% winst hebben gemaakt. De afgelopen week is het relatief rustig geweest op de financiële markten en dat heeft de cryptomunten duidelijk goed gedaan. Zit er deze maand nog meer in het vat? We blijven deze 5 munten volgen om te zien hoe het verloop is. De eerste week heeft in ieder geval duidelijk gemaakt dat deze munten erg beweeglijk zijn. Zou jij de winst nu nemen of wachten hoe het verder zal lopen? Dat geeft aan dat beleggen in crypto’s ook spannend is.

Een leuk extraatje van LiteBit 

Wil jij ook beginnen met het beleggen in crypto-munten? Het is net zo eenvoudig als het openen van een bankrekening. LiteBit geeft de eerste 200 startende beleggers een extraatje van € 25, dat is een leuk begin.

Disclaimer: Het startbudget van € 25 wordt binnen 14 dagen in Euro balans op de rekening van de deelnemer gestort. De deelnemer kan alleen de Euro balans ontvangen als hij/zij in het bezit is van een LiteBit-account en de LiteBit-verificatieprocedure met succes heeft doorlopen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20