Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 02 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Zalando snoeit in lonen om ontslagen te vermijden

Logo Business AM
Business

09/04/2020 | Emmanuel Vanbrussel | 2 min leestijd

Zalando geeft veel Belgische onlinespelers het nakijken. - EPA

Webwinkel Zalando wil 350 miljoen euro besparen om de impact van de coronacrisis op het bedrijf tegen te gaan. Het personeel van hoog tot laag moet inleveren.

Het kan misschien verrassen nu alle modewinkels dicht zijn, maar Zalando lijdt momenteel onder de dalende kooplust bij de consumenten in deze coronatijden en kondigde vorige week al aan dat het zich verwacht aan een dalende omzet in het eerste kwartaal. Ook de vooruitzichten voor het hele boekjaar zijn door de pandemie op losse schroeven gezet.

De webwinkel neemt nu maatregelen om de activiteiten ‘aan de nieuwe omstandigheden aan te passen’, luidt het. ‘We houden rekening met besparingen op vlak van marketing, logistiek, overhead en investeringen’, vervolgde de woordvoerster. Bedoeling is onder meer om op die manier ontslagen te vermijden.

De bedrijfsleiding ziet af van 25 procent van haar bezoldiging, terwijl de managers die tot het tweede niveau behoren in de onderneming 15 procent afstaan. Geplande loonsverhogingen worden uitgesteld tot januari 2021. De groep telt ongeveer 14.000 werknemers.

Zalando blijft wel vertrouwen hebben in de toekomst. De huidige situatie zal ‘de verschuiving van offline naar online bespoedigen’, zei de woordvoerster. Het bedrijf maakt zich sterk dat de investeringen van het voorbije decennium zullen helpen om de crisis ‘goed te doorstaan’.

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks