Zalando snoeit in lonen om ontslagen te vermijden

Webwinkel Zalando wil 350 miljoen euro besparen om de impact van de coronacrisis op het bedrijf tegen te gaan. Het personeel van hoog tot laag moet inleveren.

Het kan misschien verrassen nu alle modewinkels dicht zijn, maar Zalando lijdt momenteel onder de dalende kooplust bij de consumenten in deze coronatijden en kondigde vorige week al aan dat het zich verwacht aan een dalende omzet in het eerste kwartaal. Ook de vooruitzichten voor het hele boekjaar zijn door de pandemie op losse schroeven gezet.

De webwinkel neemt nu maatregelen om de activiteiten ‘aan de nieuwe omstandigheden aan te passen’, luidt het. ‘We houden rekening met besparingen op vlak van marketing, logistiek, overhead en investeringen’, vervolgde de woordvoerster. Bedoeling is onder meer om op die manier ontslagen te vermijden.

De bedrijfsleiding ziet af van 25 procent van haar bezoldiging, terwijl de managers die tot het tweede niveau behoren in de onderneming 15 procent afstaan. Geplande loonsverhogingen worden uitgesteld tot januari 2021. De groep telt ongeveer 14.000 werknemers.

Zalando blijft wel vertrouwen hebben in de toekomst. De huidige situatie zal ‘de verschuiving van offline naar online bespoedigen’, zei de woordvoerster. Het bedrijf maakt zich sterk dat de investeringen van het voorbije decennium zullen helpen om de crisis ‘goed te doorstaan’.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20