Zakenman Jean Van Milders overleden

De Belgische zakenman Jean Van Milders, mede-oprichter van de groep Carestel, is op 86-jarige leeftijd overleden. Jean Van Milders was de zoon van een Kempische brouwer en zette op het einde van de jaren veertig met zijn broer Emile Van Milders een depot, bottelarij en concessie voor Coca-Cola op in Turnhout en Gent. Na de verkoop van de activiteiten van Coca-Cola zette de familie de cateringgroep Carestel op. De groep was actief op het gebied van catering in wegrestaurants, rusthuizen, hotels en voeding. Op het einde van de jaren negentig ging Carestel naar de beurs, maar onder meer door de aankoop van Lunch Garden kwam de groep in de problemen. Uiteindelijk werd Carestel verplicht tot een uitverkoop. Een gedeelte van de activiteiten kwam uiteindelijk terecht bij het Italiaanse Autogrill. Jean Van Milders was ook geruime tijd voorzitter van voetbalclub AA Gent. (MH)

Meer
Mijn Volglijst

Valuta: dollar fundamenteel beter dan euro

27/11/2021 09:24

(ABM FN-Dow Jones) Fundamenteel staat de Amerikaanse dollar er beter voor dan de euro. Dit vindt valuta-analist Joost Derks van iBanFirst.

Daarbij verslechtert de coronasituatie in Europa "in rap tempo met mogelijk hardere lock-downs tot gevolg". De euro/dollar is hier afgelopen week ook al op vooruit gelopen, maar werd aan het eind van de afgelopen handelsweek een halt toegeroepen, zag Derks.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20