YouTube brengt eigen versie TikTok naar België

YouTube Shorts komt naar België. Het is een functie binnen de YouTube-app waarmee gebruikers korte video’s op kunnen nemen, zoals dat al langer kan met de populaire app TikTok. Het gaat vooralsnog om een bètaversie, laat Google weten in een persbericht.

YouTube is vorig jaar al begonnen met Shorts. Daarmee kunnen gebruikers filmpjes van 15 seconden maken. Die kunnen ze verfraaien met tekst, allerlei filters en video-effecten en er kan muziek onder gezet worden. Met de functie gaat YouTube de strijd aan met het populaire TikTok van het Chinese bedrijf Bytedance.

Shorts is inmiddels al uitgerold naar 26 landen. Vanaf maandag worden daar honderd landen, waaronder België, aan toegevoegd. Het gaat wel om een bètaversie en dat kan betekenen dat nog niet alle gebruikers meteen van de dienst gebruik kunnen maken. Het kan tot woensdag duren voordat iedereen met Shorts aan de slag kan. Bovendien kan het voorkomen dat sommige onderdelen nog niet helemaal goed werken.

Meer
Mijn Volglijst

CEO Orange stapt op na veroordeling

24/11/2021 21:15

(ABM FN-Dow Jones) CEO Stephane Richard vertrekt bij Orange, nadat de topman door het Hooggerechtshof in Parijs werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar en een boete van 50.000 euro. Dit bracht het Franse telecombedrijf woensdag naar buiten. 

Eerder op de dag meldde The Wall Street Journal al dat Richard schuldig werd bevonden aan medeplichtigheid bij misbruik van overheidsgeld. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20