Yellen verwacht dat VS “pas” op 5 juni geen geld meer zullen hebben

Janet Yellen, Amerikaans minister van Financiën, verwacht dat het geld van de Verenigde Staten op 5 juni zal op zijn. Tot nu toe was de verwachting dat er al vanaf 1 juni sprake zou zijn van een default. De Democraten en Republikeinen hebben daardoor iets meer tijd om een akkoord te bereiken over een verhoging van het schuldenplafond.

Waarom is dit belangrijk?

Het verhogen van het schuldenplafond is een regelmatig terugkerend fenomeen in de Amerikaanse politiek. Indien de twee partijen geen akkoord bereiken over een verhoging, dreigt een wanbetaling, met alle gevolgen van dien voor de VS en de wereldhandel.

In het nieuws: In de VS zijn er nog volop gesprekken aan de gang over een verhoging van het schuldenplafond. De Amerikaanse media meldden gisteren dat de Amerikaanse president Joe Biden en Kevin McCarthy, de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, op het punt staan een akkoord te bereiken. Ze zeiden het komende lange weekeinde door te zullen werken om tot een consensus te komen.

  • Tot nu toe werd 1 juni als deadline naar voren geschoven. Vanaf dan zou het geld van de VS
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer