Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Yamaha waarschuwt: ‘Kruip niet in een muziekkoffer’

Logo Business AM
Business

14/01/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Carlos Ghosn, de voormalige topman van Nissan-Renault, ontsnapte Japan in een muziekkoffer. - Isopix

Het Japanse muziekbedrijf alludeert daarmee op de ontsnapping van voormalig Nissan-topman Carlos Ghosn. Die kon Japan ontsnappen in de koffer van een muziekinstrument.

‘De afgelopen dagen zagen we veel tweets over je verstoppen in grote instrumentenkoffers om redenen waar we het niet over zullen hebben’, tweette Yamaha Wind Streams, de account van het bedrijf met informatie over blaasinstrumenten, zaterdag. ‘Probeer dit niet zelf, want een ongeluk is snel gebeurd’, klonk het nog.

De tweet, in het Japans, was dinsdagochtend al 53.000 keer geretweet. Mensen reageerden onder andere met ‘Ik ben niet van plan om naar het buitenland te vluchten, dus maak je geen zorgen.’

Op zondag stuurde Yamaha een nieuwe tweet om iedereen te bedanken voor de reacties, met de boodschap dat het alleen maar iets tweette ‘dat redelijk voor de hand liggend is’, waarna de instrumentenbouwer zijn waarschuwing nog eens herhaalde.

‘Nooit beweerd dat ontsnapping legaal was’

De tweet verwijst naar de ontsnapping van Carlos Ghosn, de voormalige topman van het autoconcern Nissan-Renault. Die was een jaar geleden gearresteerd in Tokio voor financiële misdrijven toen hij aan het hoofd stond van de alliantie. Twee weken geleden ontsnapte hij in een privévliegtuig uit Japan door zich te verstoppen in een instrumentenkoffer. Hij bevindt zich nu in Libanon.

Ghosn wil zich niet uitlaten over de methode die hij zou gebruikt hebben, maar zei wel aan Japanse media dat hij nooit heeft beweerd dat zijn ontsnapping legaal was en dat hij ze zelf heeft gepland zonder medeweten van zijn advocaten of familie.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks