Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 17 JAN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Yamaha waarschuwt: ‘Kruip niet in een muziekkoffer’

Logo Business AM
Business

14/01/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Carlos Ghosn, de voormalige topman van Nissan-Renault, ontsnapte Japan in een muziekkoffer. - Isopix

Het Japanse muziekbedrijf alludeert daarmee op de ontsnapping van voormalig Nissan-topman Carlos Ghosn. Die kon Japan ontsnappen in de koffer van een muziekinstrument.

‘De afgelopen dagen zagen we veel tweets over je verstoppen in grote instrumentenkoffers om redenen waar we het niet over zullen hebben’, tweette Yamaha Wind Streams, de account van het bedrijf met informatie over blaasinstrumenten, zaterdag. ‘Probeer dit niet zelf, want een ongeluk is snel gebeurd’, klonk het nog.

De tweet, in het Japans, was dinsdagochtend al 53.000 keer geretweet. Mensen reageerden onder andere met ‘Ik ben niet van plan om naar het buitenland te vluchten, dus maak je geen zorgen.’

Op zondag stuurde Yamaha een nieuwe tweet om iedereen te bedanken voor de reacties, met de boodschap dat het alleen maar iets tweette ‘dat redelijk voor de hand liggend is’, waarna de instrumentenbouwer zijn waarschuwing nog eens herhaalde.

‘Nooit beweerd dat ontsnapping legaal was’

De tweet verwijst naar de ontsnapping van Carlos Ghosn, de voormalige topman van het autoconcern Nissan-Renault. Die was een jaar geleden gearresteerd in Tokio voor financiële misdrijven toen hij aan het hoofd stond van de alliantie. Twee weken geleden ontsnapte hij in een privévliegtuig uit Japan door zich te verstoppen in een instrumentenkoffer. Hij bevindt zich nu in Libanon.

Ghosn wil zich niet uitlaten over de methode die hij zou gebruikt hebben, maar zei wel aan Japanse media dat hij nooit heeft beweerd dat zijn ontsnapping legaal was en dat hij ze zelf heeft gepland zonder medeweten van zijn advocaten of familie.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Zo gezegd: Satya Nadella

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Quote van de dag van Bloomberg

Als president van de Verenigde Staten zal ik de East Room van het Witte Huis inrichten als landschapskantoor. En ik zal daar bij het team zitten. Het Oval Office zal ik enkel gebruiken voor wat officiële momenten – en nooit om te tweeten.

Mike Bloomberg, Democratisch kandidaat-president
Quote van de dag Barack Obama

Vrouwen zijn niet perfect, maar ze zijn ontegensprekelijk beter dan mannen aan de macht.

Voormalig Amerikaans president Barack Obama
Quote van de dag Bernie Sanders

Snel internet moet behandeld worden als de nieuwe elektriciteit. Een openbare nutsvoorziening die voor iedereen beschikbaar moet zijn als een basismensenrecht.

Bernie Sanders, presidentskandidaat voor de Democratische Partij

De wereldwijde financiële crisis was het ultieme bewijs dat vaak gebruikte indicatoren als het bbp tekort schieten. Geen van die cijfers waarschuwden ons dat er iets aan het mislopen was.

Joseph Stiglitz, Nobelprijswinnaar economie