Yamaha waarschuwt: ‘Kruip niet in een muziekkoffer’

Het Japanse muziekbedrijf alludeert daarmee op de ontsnapping van voormalig Nissan-topman Carlos Ghosn. Die kon Japan ontsnappen in de koffer van een muziekinstrument.

‘De afgelopen dagen zagen we veel tweets over je verstoppen in grote instrumentenkoffers om redenen waar we het niet over zullen hebben’, tweette Yamaha Wind Streams, de account van het bedrijf met informatie over blaasinstrumenten, zaterdag. ‘Probeer dit niet zelf, want een ongeluk is snel gebeurd’, klonk het nog.

De tweet, in het Japans, was dinsdagochtend al 53.000 keer geretweet. Mensen reageerden onder andere met ‘Ik ben niet van plan om naar het buitenland te vluchten, dus maak je geen zorgen.’

Op zondag stuurde Yamaha een nieuwe tweet om iedereen te bedanken voor de reacties, met de boodschap dat het alleen maar iets tweette ‘dat redelijk voor de hand liggend is’, waarna de instrumentenbouwer zijn waarschuwing nog eens herhaalde.

‘Nooit beweerd dat ontsnapping legaal was’

De tweet verwijst naar de ontsnapping van Carlos Ghosn, de voormalige topman van het autoconcern Nissan-Renault. Die was een jaar geleden gearresteerd in Tokio voor financiële misdrijven toen hij aan het hoofd stond van de alliantie. Twee weken geleden ontsnapte hij in een privévliegtuig uit Japan door zich te verstoppen in een instrumentenkoffer. Hij bevindt zich nu in Libanon.

Ghosn wil zich niet uitlaten over de methode die hij zou gebruikt hebben, maar zei wel aan Japanse media dat hij nooit heeft beweerd dat zijn ontsnapping legaal was en dat hij ze zelf heeft gepland zonder medeweten van zijn advocaten of familie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20